Haberler

Batı Trakya'da Ramazan Coşkusu

Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde, İslam aleminin kutsal ayı ramazan, kılınan teravih ile karşılandı.

Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde, İslam aleminin kutsal ayı ramazan, kılınan teravih ile karşılandı.

Gümülcine ve İskeçe'de günler öncesinden temizlenip ışıklandırılarak kutsal aya hazırlanan camilerde ilk teravih namazı heyecanı yaşanırken, vatandaşlar camilere akın etti.

Batı Trakya'da, Osmanlı döneminden bu yana süren ramazan gelenekleri kapsamında köylerde gönüllü gençlerin çaldığı davul eşliğinde sahura kalkılıyor. Ramazan ayı boyunca, başta seçilmiş müftülükler olmak üzere azınlık dernekleri tarafından düzenlenen dini etkinlikler ve geniş katılımlı iftarlarda Müslüman Türk azınlığın yaşadığı üç ilden soydaşlar bir araya gelme fırsatı buluyor. Ramazanla bölgede İslam ve Türk gelenekleri de ayrı bir canlılık kazanıyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşayan Müslümanlar ise kentte cami bulunmadığı için teravih namazını özel alanlarda kılıyor.

Avrupa Birliği'nde ibadete açık cami bulunmayan tek başkent olan Atina'da Müslümanlar, bayram namazlarını da Yunan yönetimi tarafından tahsis edilen bazı spor salonlarında kılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Trakya Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title