Haberler

Batı Karadeniz Bölgesinin En Modern Hali Karabük'te Hizmete Açıldı

Güncelleme:

12 Eylül 2012 tarihinde temeli atılan Karabük Belediyesi Sebze ve Meye Hali açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Batı Karadeniz Bölgesine hizmet verecek şekilde yapılan yeni hal binasının açılışına Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal ve davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili "Burasının bölge hali konumunda olması bizim için çok önemliydi. Az önce oda başkanımızda ifade etti burası Batı Karadeniz Bölge hali diye, demek ki yapmış olduğumuz iş doğru. Burası 40 bin metrekarelik bir çalışma alanına sahip. 10 bin metrekaresi kapalı alan, 30 bin metrekaresi de açık alan. Bütün Karabük'lülerin içi rahat olsun, bütün hava ölçümleri alınmadan burada hal binası yapılmasına karar verilmedi. Gerekli ölçümler yapıldı ve burada hal yapılabilir şeklinde raporlar alınarak temel atıldı. Hal binasının içinde 2 bin metrekarelik soğuk hava deposu var. Buranın toplam maliyeti 8 milyon 500 bin TL'ye mal oldu. Ben özellikle İller Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum. Buranın yüzde 70'i İller Bankasından alınan destek kredisi ile yapıldı. Yani bu ne oluyor devlet belediye, belediye hükümet işbirliği ile ortaya çıktı. Bu hal binası belki de 100 sene Karabük'e hizmet edecektir. Bize burayı tahsis eden Milli Emlak Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Ben burayı esnaf arkadaşlarımıza Karabük'ün emaneti olarak teslim ediyorum. Biz rant içerisinde değiliz, isteğimiz hal esnafının Karabük halkına en iyi ve en kaliteli şekilde hizmet etmeleri ve Karabük halkına ucuz ve sebze yedirmeleridir. Bizim beklentimiz hal esnafından budur" dedi

Karabük Belediyesi Sebze ve Meyve Hali Tesislerinin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise "Hal konusu çok güzel bir şekilde halloldu. Esnaflarımız 30 yıldır eski binada büyük güçlükler içinde işlerini görüyorlardı. Eski halin zamanla şehir içinde kalması ve araç sayısındaki artış gibi nedenlerle şehirde de büyük sıkıntılar yaşanıyordu. İki tane güzellik oldu ilk bakışta. Bir şehir rahatladı, ikincisi de toptancı esnafımız rahatladı. Sağolsun Belediye Başkanımız eski hal binasının bulunduğu yerden Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yer verdi, orası SGK'nın yeri olacak. Hani derler ya bir taşla iki kuş vurduk, biz burada bir taşla bir sürü hedefe vardık ilimiz açısından. Çok güzel bir hizmettir. İlimiz her gün her ay değişik hizmetlerin açılışının yapıldığı bir ildir. Bu gelişme, bu güzellikler çevre illerin, dışarıdan gelen insanların dikkatini çekmekte, takdir edilmekte, kimi zaman da gıpta edilmektedir. Karabük çok iyi bir ivme yakalamıştır. Şu anlayış Karabük'te egemendir. Bu gelişmenin altında yatan en önemli nokta da şudur; Bu İl'e taş üstüne taş koyan herkes birbirine omuz vermektedir. Bu önemlidir, hiç bir ayrım yapılmadan taş üstüne taş koyan insanlar el üstünde tutulmaktadır, her türlü destek verilmektedir. Diğer İllerden çok daha hızlı gitmemizin temelinde bu yatmaktadır, mühim olan da budur. Halka hizmet, Karabük insanının yüzünü güldürmek gözlerinde o sevinci görmektir, yoksa hepimiz bulunduğumuz yerlerden çekip gideceğiz, arkada bu güzellikler kalacaktır. Bu güzellikleri yaratan insanların sedası kalacaktır, şevki kalacaktır. Ben Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ve değerli eseri bu İl'e kazandırdı. Toptancı esnafımız için, şehir için çok güzel bir ortam hazırladı, herkese hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Karabük Belediyesi yeni Sebze ve Meyve Halinin açılış kurdelesi Vali İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından kesildi. Vali İzzettin Küçük açılışın ardından hali gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Karadeniz Rafet Vergili Karabük Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title