Haberler

Batı Balkan İçişleri ve Adalet Bakanlıkları Forumuna Ev Sahipliği Yaptı

Avrupa Birliği-Batı Balkan İçişleri ve Adalet Bakanlıkları Forumu Makedonya'nın Ohri şehrinde düzenlendi.

MAKEDONYA, SIRBİSTAN VE KOSOVA'YLA ÖNEMLİ ANLAŞMALARA İMZA ATTI

Avrupa Birliği-Batı Balkan İçişleri ve Adalet Bakanlıkları Forumu Makedonya'nın Ohri şehrinde düzenlendi. Forumda vize serbestliği, göç ve sığınma sorunları, organize suç örgütleriyle mücadele konuları üzerinde konuşuldu. Aynı zamanda Batı Balkan ülkelerin EUROPOL (Avrupa Polis Ofisi) ve FRONTEX (AB Sınır Güvenliği Birimi) ile işbirliğinin genişlemesi de gündemde yer aldı.

Foruma 15 ülkeden katılan İçişleri ve Adalet Bakanları veya Bakanlık temsilcilerinin yanı sıra AB Dönem Başkanı Polonya'nın İçişleri Bakanı Jerzy Miller ve Avrupa Birliği Komiseri Cecilia Malmström de katıldılar.

Forumun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan AB Dönem Başkanı Polonya'nın İçişleri Bakanı Miller ele alınan konulardan söz ederek Organize suçun sınır tanımadığını ve onunla mücadelede uluslar arası işbirliğin yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska Forumun çok başarılı geçtiğini, suç örgütleriyle mücadelede ülkelerarası işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Makedonya Adalet Bakanı Blerim Bexheti 'Makedonya, hürriyet, güvenlik ve hukuk alanlarında bölge ülkeleriyle işbirliği yaparak organize suç örgütlerine karşı mücadele veriyor.' dedi.

Foruma katılan Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi ve Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska, iki ülke arasındaki sınırı kontrol etmek için Ortak Koordinasyon Merkezi'nin kurulmasına dair protokol imzaladılar.

Makedonya, ikinci bir anlaşmayı Sırbistan'la imzaladı. İki ülke İçişleri Bakanları Gordana Yankulovska ve İviça Daçiç anlaşmayla ülkeler arası seyahatin kimlik kartıyla yapılmasına karar verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title