Haberler

Batı Akdeniz'in Zenginlikleri Yörex'te Tanıtılacak

Yöresel ürün zengini Batı Akdeniz, 24 Ekim Perşembe günü başlayacak Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) tanıtılacak.

Yöresel ürün zengini Batı Akdeniz, 24 Ekim Perşembe günü başlayacak Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) tanıtılacak.

Antalya Ticaret Borsasından (ATB) yapılan açıklamaya göre, ATB'nin organizasyonunda TOBB'un desteğiyle bu yıl 9.'su düzenlenecek YÖREX'te Batı Akdeniz'in de zenginlikleri sergilenecek.

Döşemealtı halısından nara, Kumluca domatesinden Burdur ceviz ezmesine, Alanya muzundan Manavgat susamına, haşhaştan Alaca dokumaya Kumluca Ernez balından İbradı pekmezine kadar çok sayıda yöresel ürün ANFAŞ Fuar Merkezi'nde yer alacak.

ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Standı'nda coğrafi işaretli tavşan yüreği zeytininden Korkuteli Karyağdı armuduna kadar çok sayıda ürünün ziyaretçiyle buluşacağını bildirdi.

Çandır, "7 bin metrekare alanda Anadolu turu atmak isteyenleri YÖREX'e bekliyoruz. Özellikle çocuklarımız YÖREX'i görmeli." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ise, YÖREX'in fuarın ötesinde bir organizasyon olduğunu, Anadolu'nun 12 bin yıllık geçmişinin buluşma noktası haline geldiğini ifade etti.

Yöresel değerlere sahip çıkmanın ve ekonomiye kazandırılmasının önemine işaret eden ATSO Başkanı Çetin, "YÖREX'e büyük emek harcayan Ali Çandır ve ekibine, katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Herkesi bu şölene davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci de, YÖREX'in yerel tatların ve ürünlerin tanıtımı, katma değer ve markalaşmasına büyük katkı sağladığını, Türkiye'nin en önemli fuarları arasında yer alan YÖREX'in ekonomiye de ciddi katkı sağladığını bildirdi.

Madenci, fuarda açılacak BAKA standında gül, lavanta ile elmadan üretilen gıda ve kozmetik ürünlerinden, gül lokumu, lavanta balı, kapari, Bucak salebi, ceviz ezmesi, Yalvaç hamursuzu, Isparta ekmeği, keşkek, rezene, haşhaş kıtırı, Yassıgüme Dimrit üzümü ve Melli incirine kadar yöresel lezzetler ile Alaca dokumalar, Isparta halısı, gül, lavanta ile deriden üretilmiş hediyeliklere kadar çok sayıda yöresel ürünün tanıtımı gerçekleştirileceğini kaydetti.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın ekonomik gücünü, yöresel değer ve ürünlerini en iyi şekilde YÖREX'te tanıtacaklarını belirterek, "Standımızın görselliği, ürünlerimizin zenginliği ile bu yıl da ilgi odağı olmaya devam edeceğiz. Manavgat susamı, portakalı, zeytini, narı, karpuzu, defnesi ve keçiboynuzunu fuarda sunacağız." diye konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ise, coğrafi işaret aldıkları avokadonun Alanya standında ziyaretçilere sunulacağını, ayrıca Alanya ipek dokuması, şalvarı ve diğer el sanatları ürünlerinin de stantta yer alacağını bildirdi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da, sebzenin başkenti Kumluca'nın domates, biber, patlıcan, salatalık gibi yaş sebzesiyle YÖREX'te olacağını bildirdi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, her yıl YÖREX'e katıldıklarını ve bu yıl da Döşemealtı halısı ve narın tanıtılacağını kaydetti.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengör ise, sakin şehir Eğirdir'in elma suyundan elma reçeline ve elma cipsine kadar çok sayıda ürünün YÖREX'te yer alacağını söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Döşemealtı Akdeniz Alanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title