Haberler

Batan Geminin Sahipleri Arasında Türk Şirket Varmış

İsrail'in Hayfa Kenti Açıklarında Batan Togo Bandıralı 'Salle 2' Adlı Yük Gemisinin Mürettebatından Bir Kişi, Türk Gemisi Tarafından Kurtarılıp Lübnan'ın Başkenti Beyrut'a Getirildi.

İsrail'in Hayfa kenti açıklarında batan Togo bandıralı ''Salle 2'' adlı yük gemisinin mürettebatından bir kişi, Türk gemisi tarafından kurtarılıp Lübnan'ın başkenti Beyrut'a getirildi.

Geminin sahipleri arasında bir Türk şirketinin de bulunduğu, ancak mürettebat içinde Türk gemi adamı olmadığı öğrenildi.

Lübnan resmi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hayfa kentinin 80 kilometre açığında batan geminin 2. kaptanı, ''Zafer'' adlı Türk şilebi tarafından Lübnan açıklarında denizde kurtarılarak Beyrut'a getirildi ve tedavi altına alındı.

Adı belirtilmeyen ikinci kaptan yetkililere, geminin yüzde 50'sinin İsrail, yüzde 50'sinin ise bir Türk şirketine ait olduğunu söyledi. Gemide tamamıyla Ukraynalı personel bulunduğunu belirten ikinci kaptan, gemide Türk gemi adamı bulunmadığını kaydetti.

İsrail kaynakları, Hayfa kenti açıklarında saat 02.00 sıralarında batan geminin mürettebatından 12 kişinin kaybolduğunu bildirmişti.

2. kaptan kurtarılırken, geri kalan 11 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title