Haberler

Başsavcıya Suikast İhbarı

AKP ve DTP'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında internetten gelen suikast nedeniyle güvenlik önlemleri arttırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.egm.gov.tr adresinde bulunan ihbar hattına bırakılan suikast ihbarı nedeniyle Yalçınkaya'nın koruma tedbirleri en üst düzeye çekildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, şimdi sanal kayıtlar üzerinden ihbarcıyı bulmaya çalışıyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP için kapatılma davası açtıktan sonra yoğun şekilde tehdit telefon ve e-postalara maruz kalıyordu. Yalçınkaya, zorunlu olmadıkça resmi programlar dışında kalabalıktan uzak tutulurken, güvenlik tedbirleri de üst düzey uygulanıyordu. Ancak geçtiğimiz hafta gelen ihbar polisi alarma geçirdi.

Bu önlemler geçen hafta gönderilen ihbar e-postası ile zirveye çıktı. Emniyet'in sitesine bırakılan "suikast" başlıklı e-posta ile "Saat 17.00'de Yargıtay Başsavcısı'nı 34 U..701 plakalı bir araçla gelen şahıslar vuracak" şeklinde ihbar yapıldı.

İsimsiz ve imzasız e-posta üzerine koruma polisleri alarm verilirken, tüm Ankara'da bu ve benzer plakalı araçlar yol uygulaması yapılarak aranmaya başlandı. Başsavcı Yalçınkaya'nın yakın koruma ekibi de ihbar hakkında bilgilendirildi.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Başkanlığı'nda bulunan internet uzmanları bırakılan e-postanın izini sürdü. Ancak IP bilgileri üzerinden yapılan incelemede e-postanın bir internet cafeden gönderildiği ve bilgilerinin de sahte olduğu anlaşıldı. Yine de önlemleri iki kat arttıran Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü de konuyla ilgili uyardı.(ANKA)

(ÜNS/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title