Haberler

Basra'daki Bombalı Saldırı

Irak'ın Güneyindeki Basra'ya Bağlı Nasiriye Kentinde Meydana Gelen Patlamada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 16, Yaralananların Sayısı İse 36 Kişi Olarak Açıklandı.

Irak'ın güneyindeki Basra'ya bağlı Nasiriye kentinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 16, yaralananların sayısı ise 36 kişi olarak açıklandı.

Basra'nın 150 kilometre kuzeyindeki Basra-Nasiriye yolunda, Um El Uneyc bölgesinde yola döşenen bombanın, ABD konvoyunun geçişi sırasında patlaması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Saldırının Amerikan konvoyunu hedef aldığı, ancak bombanın, konvoyun hemen önündeki bir otobüsün geçişi sırasında patlamasıyla ABD konvoyunun saldırıdan zarar görmediği belirtildi. Görgü tanıklarından Saji Abdulkadir isimli Iraklı, "Kerbela'dan Basra'ya gidiyorduk ve birden bomba patladı. Ama Amerikan konvoyu zarar görmedi. Daha sonra Amerikan askerleri sağa sola ateş açtı. 16 kişi öldü, yaralananların sayısını ise bilmiyorum" dedi.

(MB-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title