Haberler

Basra'da Kurulan Operasyon Merkezi, Çalışmalarına Başlıyor

Basra Emniyet Genel Müdürü General Abdülcelal Halef El Şuali, Basra'nın Güvenliğinin Artırılmasına Yönelik Kurulacak Yeni Birimleri Basına Tanıttı.

Basra Emniyet Genel Müdürü General Abdülcelal Halef El Şuali, Basra'nın güvenliğinin artırılmasına yönelik kurulacak yeni birimleri basına tanıttı.

Polis merkezi binasında düzenlenen konferansın ardından basına açıklamalarda bulunan General El Şuali, Basra'nın güvenliğini tehdit edenlere karşı taviz vermeyeceklerini belirterek, "Basra, en az Bağdat kadar Irak'ın önemli bir şehridir. Basra, güvenliğini tehdit edecek herhangi bir oluşuma karşı duracaktır. Irak polisi ve ordusunun güçlerini birleştirerek 2 Eylül'de açılan Basra Operasyon Merkezi'nin çalışmalarını başlatıyoruz. Çeşitli güvenlik kuvvetlerinin tek çatı altında çalışmasını sağlayarak

Basra'nın güvenliğindeki boşlukları kapatmayı amaçlıyoruz. Mevcut ordunun Basra'nın güvenliğini sağlamada yeterli olmadığını düşündük ve çözüm olarak bazı polis birimlerinin askerle beraber çalışması kararını aldık. Deniz ve çöl sınırlarımızı emniyet altına almak için uygulayacağımız bu karar için başbakandan, Savunma Bakanlığı'ndan ve Irak Ordusu komutanından olumlu cevap aldık. Bazı orduların Basra'ya transferinin tarafımızdan talep edilmesi uygun görüldü. Basra'nın önde gelenleri ve partilerle yaptığımız

toplantı sonucu gelecek olan yeni ordunun, Basra'nın güvenliğinin kalkınması için hayati önem arz edeceği fikrine vardık. Bunlara ek olarak helikopter ve tank gibi ağır teçhizatlı kuvvetlerin de Basra'ya gelmesiyle çöl bölgesindeki sınırlarımızı emniyet altına alacağız" dedi.

(MS-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title