Haberler

Basra'da Çatışmaların Ardından Durum Normale Döndü

Irak Güvenlik Güçlerinin, Şii Lider Mukteda El Sadr'a Bağlı Mehdi Ordusu Milisleriyle Yaşanan Çatışmaların Ardından, Basra ve Şii Milislerin Merkezi Olan Hayaniye'de Kontrolü Tümüyle Ele Geçirdiği ve Durumun Sakin Olduğu Bildirildi.

Irak güvenlik güçlerinin, Şii lider Mukteda el Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu milisleriyle yaşanan çatışmaların ardından, Basra ve Şii milislerin merkezi olan Hayaniye'de kontrolü tümüyle ele geçirdiği ve durumun sakin olduğu bildirildi.

Irak güvenlik güçlerinin ev ev aramalar yaptığı şehirde halkın normal yaşantısına döndüğü görülürken, milislerin herhangi bir direniş göstermediği ifade edildi.

Basra'da yaşayan Muhsin Velid isimli Iraklı, güvenlik güçlerinin bölgede kontrolü ele geçirmesinden menun olduklarını belirterek, "Çatışma ve problem istemiyoruz" diye konuştu.

Basra'da güvenlik güçleri ile milisler arasındaki çatışmalardan bıktıklarını söyleyen Ali Kerim ise, "Şehirde güvenliğin sağlanması iyi oldu. Allah şükürler olsun! Umarız böyle devam eder" dedi.

Iraklı asker Hüseyin Ali de, "Şehrin kontrolünü ele geçirdik. Çok hafif bir direnişle karşılaştık ancak silahlı kişiler tutuklanarak silahlarına el konuldu" şeklinde konuştu.

Irak güvenlik güçleri, ABD uçakları ile İngiliz topçu birliklerinin bombardımanından sonra dün son olarak, Mehdi Ordusu'nun kalesi konumundaki Hayaniye'yi de ele geçirmişti.

(İHA-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title