Haberler

Basra: Basra Halkı, 4 Kişiyi Öldüren Eski Abd Askerine Ateş Püskürüyor

Basra halkı, bir kadına tecavüz ederek, kadını ve ailesinden 3 kişiyi öldüren eski Amerikan askerine ateş püskürüyor.

Basra halkı, bir kadına tecavüz ederek, kadını ve ailesinden 3 kişiyi öldüren eski Amerikan askerine ateş püskürüyor.

Jasim Ali adlı Iraklı, bunun bir suç olduğunu ve askerin Irak kanunlarına göre cezalandırılması gerektiğini belirtirken, Waler Hameed isimli başka bir Iraklı ise, Amerikan askerlerinin "kötü ünlerini" tekrar ettiklerini söyledi. Hameed, "Cinayet üstüne cinayet ve kimse onları durduramıyor" diye konuştu. Askerlerin Irak'tan ayrılıp evlerine dönmelerini istediğini belirten Esam Karem adlı bir Iraklı da, Irak Hükümeti'nin güvenliği üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Faesal Ali isimli Iraklı ise, "Bu insanlığa ve insan haklarına karşı işlenmiş büyük bir suçtur. Amerikalılar özgürlük için geliyor ve Irak halkını aşağılıyor" diye konuştu.

ABD savcıları Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, eski bir ABD askerinin Iraklı bir kadına tecavüz edip, kadın ve 5 yaşında bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu ailenin 3 üyesini öldürdüğünü açıklamıştı. Bu yıl ordudan atıldığı bildirilen Steve Green adındaki 21 yaşındaki askerin ölüm cezası alabileceği belirtilmişti. 2 gün önce ABD Federal Mahkemesi'ne çıkan Green'in bir sonraki duruşması 10 Temmuz'da yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title