Haberler

Başörtüsünü Çıkaran Rallici Burcu Çetinkaya, Yaşadığı Süreci Anlattı

Güncelleme:

6 yıl önce tesettüre giren ve geçtiğimiz günlerde "Gücüm yetmedi" diyerek başörtüsünü çıkarma kararı alan Burcu Çetinkaya, katıldığı canlı yayında hakkında merak edilenleri anlattı.

Rallici Burcu Çetinkaya 6 yıl sene önce radikal bir karar alarak tesettüre girmiş ve geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak başörtüsünü çıkardığını duyurmuştu.

Çetinkaya, bugün Oylum Talu'nun sunuculuğunu yaptığı Burası Haftasonu programına konuk olarak hakkında bilinmeyenleri anlattı.

"BAŞÖRTÜSÜYLE DEVAM ETMEYE GÜCÜM YETMEDİ"

Başörtüsünü çıkarmasıyla alakalı açıklama yapan Burcu Çetinkaya şunları söyledi: "Bu konu tamamen kişi ve Allah arasındadır. İlk kapandığımda da böyle düşünüyordum. Eşimin annesi dışında herkes açık. Bu benim içimde yaşadığım bir yolculuğum. Ben bir senedir bu kararla mücadele ediyorum sürdürmeyi çok isterdim. Başörtüsüne asla saygısızlık yapmam devam edebilmeyi de çok isterdim ama benim buna gücüm yetmedi. Hepimizin arayışı ve yolculuğu sürüyor. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki hiçbir şey gizli kalmıyor."

Başörtüsünü Çıkaran Rallici Burcu Çetinkaya, Yaşadığı Süreci Anlattı

"DÜNYAYA DAİR EN ÇOK SEVDİĞİM EŞİMDİR"

Siyasetçi Fatih Mehmet Bucak ile evlenerek aşiret ailesine gelen giden Çetinkaya, "Bu dünyaya dair hayatta en çok sevdiğim eşimdir. Çocuğumda öyle tabi ama ondan önce de eşim vardı. Burada yanlış anlaşılmak istemem. Ben başımı örtmeden önce 4 kez umreye gitmiştim. Bana 'Sen artık içki de içersin' diyenler oldu ama ben alkolü 12 yıl önce bırakmıştım."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Burcu Çetinkaya Oylum Talu Çetinkaya Haberler

500

Yorumlar (134)

ASLI:

NİYAHET İNSANA BENZEMİŞ

11
64
yanıtYanıtla
ACABAAAA:

sen neye benziyorsun ki. .

yanıt9
yanıt3
ASLI:

İNSANA

yanıt3
yanıt6
Sonyobazbükücü:

Kuran''da kadının başını örtmesi ile ilgili bir ayet yoktur. Nisa suresi 31. ayetinde geçen ''Hımar'' kelimesi ''Baş örtmek'' anlamına değil, sadece ''örtmek'' anlamına gelmektedir. Şayet Allah kadınların başını örtmek gibi gayesi olsa saç ile yaratır mıydı ?

15
49
yanıtYanıtla
Ne alaka:

Dini alim kardeşimizde burdaymış hemen yorum yapmış

yanıt3
yanıt2
Firavunun Askerlerine Karşı:

Hiç Kuran okumuşa benzemiyorsun başkasının lafı ile hareket edip kendini rezil etmekten başka birşey değil şu yaptığın. Git Nisa suresini oku bakalım ve hatta diğer sureleride oku ufkun açılsın yobazlığın kimde ve nerde olduğunuda anlarsın

yanıt3
yanıt5
Cahil:

14 asırda 300 bin bilim adamı, 300 bin tefsir yazmış, hepside yabancılara karşı örtünmeyi ve Ailesine karşı da süslenmek konusunda ittifak etmiş de , Baş Örtünme Yok diye nasıl hüküm verebiliyorsun. İllet ayrı şeydir, Hikmet ayrı şeydir. Emir Demiri keser. Hayatın; Rabbini yazdığı mektup sayfasındaki bir Cümle dir. Cümleyi senin keyfine göre mi yazacak

yanıt5
yanıt5
Adınızı Yazın:

gücün değil imanın yetmemiş

33
15
yanıtYanıtla
Asuman kockanat:

Bu hanim tesettulu deildiki zaaten sadece basini kapatmış o kadardi

yanıt0
yanıt0
Vagandaş:

Bir zaman gelecek "hangi sebepti senin başörtünü çıkartacak?"diye sorulacak.O vakit verdigin cevabın hic bir hükmü kalmayacak.Hangi sebep bir kişiyi inandığı davadan vazgeçirebilir ki.Bunun bir bahanesi yok onun icin seninde benim nazarımda bir önemin yok yazık ettin der geçerim...Hesabın ağır olacak gibi görünüyor yazık...

31
14
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title