Haberler

Başörtüsüne Özgürlük Eyleminde 163. Hafta

Kocaeli'de, İnanç Özgürlüğü Platformu Tarafından Düzenlenen Baş Örtüsüne Özgürlük Eyleminde 163. Haftaya Girildi.

Kocaeli'de, İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından düzenlenen baş örtüsüne özgürlük eyleminde 163. haftaya girildi.

Sabri Yalım Parkı'nda gerçekleşen eylemde bir konuşma yapan Mazlumder Kocaeli Şube Başkanı Çetin Tahtacı, "Ülkede hukuk ile siyaset karşı karşıya getiriliyor. Halkın çoğunluğunca üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkması yönünde görüş birliği varsa bu göz önüne alınmalıdır. Demokrasilerde halkın seçtiği milletvekilleri ile yasama yetkisi kullanılır. TBMM yasama yetkisini kullanarak anayasa değişikliğini gerçekleştirmiştir. Başından beri söylediğimiz gibi bu değişiklik yarım bir çözüm getirmektedir.

Ancak, bu süreçte yasağın devam etmesini isteyenler, bu yarım çözümü hazmedemeyenler Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açmışlardır. Anayasa Mahkemesi'nde bu dava ile ilgili raportör görüşünü bildirmiştir. Dava karar aşamasındadır. Bu dava ilgili herkes düşüncesini dile getirebilir. Sivil toplum olarak biz tüm bunları gözlemleriz ve Türkiye tarihine olumlu ya da olumsuz şekli ile geçecek olan bu kararın bize ve bu ülkeye ne kazandırıp ne kaybettireceğini tespit ederiz. Halk üzerinden halk adına yapılan gayri hukuki uygulamaları tespit ve teşhir ederiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından yaklaşık 20 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.

(GA-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title