Haberler

Başörtüsü Eylemleri Sürüyor

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde, Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu Tarafından Bugün 56. Basın Açıklaması Gerçekleştirildi.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde, Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından bugün 56. basın açıklaması gerçekleştirildi.

Akyazı Belediye parkı önünde geçekleştirilen eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Akyazı Başörtüsüne Özgürlük platformu adına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) sözcüsü Bayram Balık Başörtüsü yasağını devam ettirmekte ısrar eden cuntacı zihniyeti kınadıklarını kaydetti.

Başörtüsüne yönelik uygulanan yasağın meclisin ekseriyetle onayladığı yasayla ancak üniversitelerde serbest bırakıldığını belirten Balık, "Ancak bazı beyinlerin başörtüsü yasağını ısrarla devam ettirdiklerini görüyoruz. Üniversiteler rektörlerin, öğretim görevlilerinin tapulu malı değildir. Öğrencilere başörtüsü yasağı uygulayarak bilim adamı olunmaz. Başörtüsü yasağını uygulamakta direnen başta 'üniversiteler arası kurul' olmak üzere tüm üniversite yönetimlerini şiddetle kınıyoruz. Yasağı uygulayanlar hakkında sessiz kalan idarecileri bir an önce seyirci konumundan hakim konumuna geçmeye davet ediyoruz. Ülke siyasetine yön vereceğiz diye darbeler yaparak Türkiye'yi çağdışı zihniyetlerle geriye götüren azınlık, toplum üzerinde derin tahribata yol açmıştır. Bugüne kadar da bu tahribatın hesabını vermemişlerdir. Ne yazık ki gelen iktidarlar da hesap sormaktan imtina etmişlerdir. 28 Şubat post modern darbesiyle de halkın din ve vicdan özgürlüklerini kısıtlamışlar ve aynı zamanda ekonomiyi harap etmişlerdir. Başörtülü oldukları için işlerinden atılan, eğitimlerine engel olunan on binlerce bayanın ve ailelerinin hayatlarını karartmışlardır. Hitler kırıntısı azınlık artık bu necip milletin üzerinden hesap yapma vaktinin bittiğini görmelidir. Onlara tavsiyemiz ya tövbe edip insanlığın hayrına hizmet edin veya susun ki daha da gülünç duruma düşmeyin" dedi.

Balık, inanç özgürlüğünün önündeki tüm yasaklar kalkana ve özellikle başörtüsünün tüm alanlarda serbest olana kadar özgürlük mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

(AY-İÇ) 01.03.2008 15:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title