Haberler

Başörtülü Vekil Başörtülü Gelin Oldu

Güncelleme:

Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir İstanbul'da Evlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir ile Rahmi Göktaş'ın düğün törenine katıldı. Başbakan, Hidiv Kasrı'nda yapılan düğüne, eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile birlikte geldi. Düğün töreninde çifti tebrik eden Başbakan Erdoğan, gelin ve damatla aile fotoğrafı çektirdi.

Göktaş'ın, AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen'in Özel Kalem Müdürü olduğu belirtilirken, çiftin nikahının Belçika'da kıyıldığı öğrenildi. Düğün törenine, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Belçika'da Vekil Seçilen İlk Başörtülü Aday

Mahinur Özdemir (d. 7 Kasım 1982, Schaerbeek), Türk asıllı Belçikalı siyasetçi.

24 Haziran 2009'da Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisi'ne seçildi. Böylece Belçika'da vekil seçilen ilk başörtülü aday oldu.

Özdemir, göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir.

Seçilmesinin ardından, başörtüsü yüzünden eleştiriler aldı ve çalışmasının zor olacağı iddia edildi.

Özdemir, başlıca ilgilendiği konuların sehir planlama, imar, çevre , konut sorunu ve isyerlerinde ayrimciliklarla mücadele oldugunu açikladı.

(SİM-SER-KAK) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title