Haberler

Başörtülü Olarak Sınava Giremeyen Öğrencilerin Yakınları Durumu Protesto Etti

Erzurum'da Yapılan Açık Lise Sınavlarında Başörtülü Öğrenciler Sınava Alınmadı. Bu Zamana Kadar Başörtüleriyle Sınavlara Giren Öğrenciler Durumu Protesto Etti.

Erzurum'da yapılan açık lise sınavlarında başörtülü öğrenciler sınava alınmadı. Bu zamana kadar başörtüleriyle sınavlara giren öğrenciler durumu protesto etti.

Erzurum kent merkezinde bugün 10 okulda açık lise sınavı yapıldı. Sınava sabah saatlerinde giden başörtülü öğrenciler, sürprizle karşılaştı. Daha önceki sınavlara başörtülü giren öğrenciler, yönetmelik gereği başörtülü sınava giremeyeceklerini okul girişindeki görevlilerden öğrendi. Bu durum karşısında başörtülerini açmayan öğrenciler sınava giremezken, okul bahçesinde toplanarak durumu protesto etti.

Sınava giremeyenlerden bazılarının kızgınlıktan dolayı gözleri dolarken, bazı veliler de yetkililere tepki gösterdi. Okul önünde yüksek sesle tepki gösteren bir veli, polis tarafından uzaklaştırıldı. Bu zamana kadar başörtülü sınava girdiklerini, ancak bugün neden giremediklerini anlayamadıklarını söyleyen öğrenciler, okumak istediklerini ancak ne olursa olsun başlarını açmayacaklarını belirtti.

Öte yandan, yetkililer ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 il müdürlüğüne genelge gönderildiğini, genelgeye göre hareket ettiklerini ifade etti.

(AA-OMR-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title