Haberler

Başörtülü öğretmene saldırı davasında 'cezai ehliyeti tam' raporu

Beşiktaş'ta başörtülü öğretmene saldırdığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Berrak Karaoğlu hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından rapor hazırlandı.

Beşiktaş'ta başörtülü öğretmene saldırdığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Berrak Karaoğlu hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından rapor hazırlandı. Raporda, Karaoğlu'nın cezai ehliyetinin tam olduğu kaydedildi.

İstanbul Beşiktaş'ta başörtülü öğretmene saldırdığı iddiasıyla 'Yaralama' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Berrak Karaoğlu'na ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu mahkemeye gönderildi. Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesince 7 Şubat'ta hazırlanan raporda, 3-7 Şubat tarihlerinde muayene yapıldığı ve yapılan incelemede Karaoğlu'nda ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı tespit edilmediği belirtildi.

Suç tarihinde ve suçu takip eden günlerde Karaoğlu'nun herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığının belirtildiği raporda, Karaoğlu'nun ceza sorumluluğunun tam olduğu kaydedildi.

Öte yandan, dava sürecinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden sanıkla ilgili mahkemeye gönderilen ve oy birliğiyle hazırlanan raporda, sanığın 2015 ve 2017 yıllarında 5 kez hastaneye yatarak tedavi gördüğü, bipolar bozukluk ve şizoaktif bozukluk olduğu belirtilerek, cezai ehliyetinin olmadığı ifade edilmişti.

(İrem Demir/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Beşiktaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title