Haberler

    Basketbolda Yabancı Kuralı Değişiyor

    Güncelleme:

    Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yabancı kuralının değişmesi için harekete geçti.

    Gelecek sezon Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde yabancı kuralının değişmesi gündemde. Lig de ve Avrupa'da oynanan maçlarda Türk oyuncuların az süre almasından rahatsız olan Hidayet Türkoğlu ve TBF yetkilileri ve siyasilerinde bu yöndeki isteği nedeniyle 6+2 (6 yabancı kadroda 2 yabancı tribünde) yabancı kuralında gelecek sezon değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

    YENİ KURAL 4+2

    2018 - 2019 sezonundan itibaren yeni kuralın 4+2 (4 yabancı sahada 2 yabancı benchde) olması bekleniyor. Kulüpler artık tribün için yabancı alamayacaklar. Lig maçlarında ise sahada en az 1 yerli oyuncu bulunmak zorunda olacak. Bu kuralla ilgili olarak kısa bir süre içinde kulüplerden görüş alınması bekleniyor. Kulüplerden gelecek isteğe göre değişiklikler de olabilir.

    KULÜPLER KURALIN DEĞİŞMESİNİ İSTEMİYOR

    Kulüpler mevcut kuralın yani 6+2'nin değişmesini istemiyorlar. Yabancı sınırlamasının yerli oyuncuların fiyatının yükselteceğini düşünen bazı kulüpler bu konuda TBF'e olumsuz görüş bildirmeye hazırlanıyor. Ayrıca yabancı sınırlaması nedeniyle özellikle düşük bütçeli takımların, büyük bütçeli takımlarla rekabet etmekte zorlanacakları yönünde çekinceleri olduğu gelen bilgiler arasında.

    Diğer bir problem ise Avrupa Kupaları'nda mücadelede kulüplerin, yabancı kuralının değişip sınırlamanın gelmesiyle beraber, başarılı olma konusunda sıkıntı yaşamaları. Özellikle Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in bu noktada itiraz edebileceği söylenebilir.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Hidayet Türkoğlu Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (4)

    Siyah Beyaz:

    ülkerspor bitti desene :D pardon doğuşspormuydu şaka bir tarafa eskiden basketbol ligi daha çok takip edilirdi daha çok izlenirdi süper yerli oyuncularımız vardı milli takım amerikaya kafa tutardı ama şimdi letonyalara finlandiyalara yeniliyoruz bence çok doğru bir uygulama eski sisteme geri dönülmeli milli takım için bu şart

    2
    9
    yanıtYanıtla
    Fb:

    Noldu sampa japansporlu beğenemedin mi, o şansa şampiyon olduğunuz futbolda da yabancı kısıtlaması olsunda görelim,, izleyin keyif alın avrupa şampiyonunu ahahahaha :)

    yanıt0
    yanıt0
    spor sergi sarayı ...:

    bu da olmaz hido başkan, tüm devrelerde ve maçın tamamında , daimi olarak 2 türk asıllı oyuncunun oyunda kalması gerekir. . . kenarla birlikte toplam 5 yabancıyı aşmamalı takımlar lig maçlarında. fikrim budur, saygılar. . .

    1
    1
    yanıtYanıtla
    Sabri:

    EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe''nin ilk beşinde Türk yoktu. Yedekte olanlar da ayda yılda bir forma giydi (ve hala böyle). 80 milyonluk ülkeye ayıptır.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title