Haberler

Başantrenör Ataman: Çok Önemli Bir Galibiyet Aldık

Güncelleme:

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman, 84-74 kazandıkları Bayern Münih maçında hedefleri açısından önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi C Grubu 5. haftasında 84-74 kazandıkları Bayern Münih maçında oyununun kontrolünü ellerinde tuttuklarını ve Avrupa Ligi'ndeki hedefleri açısından önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, THY Avrupa Ligi'nde son derece kritik bir mücadeleye çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sakatlıklar sebebiyle sıkıntılı bir dönem geçirirken, elimizdeki kadroyla maça çok iyi başladık. Bu şekilde planlamıştık. Tam sahada yapacağımız baskıyla tempoyu yükseltmeyi istemiştik. Bayern Münih, organize bir takım. Onları düzen dışına çıkarmayı amaçlamıştık. Bunda da çok başarılı olduk. Maça iyi başlamamız hücuma da etki etti. Özellikle Arroyo çok iyiydi. Tabii ki Mensah-Bonsu pota altını domine etti. Böylece maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar maçı kontrol altında tuttuk. Son iki dakikada yediğimiz basketlerle ilk kez 4 sayıya kadar yaklaştılar. Ondan sonra gerekli tepkiyi koyup, maçı kazanmasını bildik."

Ataman, çok önemli bir galibiyet aldıklarını, bu galibiyet kendilerini Bayern Münih'le ikinci sıraya çıkardığını aktararak, "İlk 5 maçın 3'ünü deplasmanda oynamamıza rağmen, 3 galibiyet aldık. İkinci devre iyi bir fikstür avantajımız var. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Türk Telekom maçında, takıma gösterdiği tepkiyle ilgili soru üzerine Ataman, şunları kaydetti:

"Reaksiyonu sahada gördünüz. Ben o tepkiyi vermesem de takımımız çok karakterli bir ekip. Şampiyon apoleti olan bir takımız. O gün enerjimiz çok düşüktü. Onun için tepki gösterdim. Takımın bu reaksiyonunu ona bağlayamayız ama takımımız her türlü zor şartlarda ayağa kalkabilecek güce sahip. Bunu geçen sene gösterdik. Bu sezon da göstereceğimize inanıyorum. Hiçbir sakatlık bizi yolumuzdan çeviremez. Hedefimiz geçen seneki hedeflerin aynısı" ifadelerini kullandı.

Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelen 6-7 bin civarındaki taraftarın verdiği destekle salondaki boşlukların doldurduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraya gelen 6-7 bin taraftarımız müthiş bir destek verdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizlere inanmışlar. Taraftar, zaten zor günde daha büyük bir güçle takımının yanında olur. Destek daha da artarak devam edecektir. Pazar günü de Banvit'le oynayacağız. Bugünkünden daha fazla taraftarımız olacağına inanıyorum. Salonda bugün boşluklar vardı ama gelen taraftarımız o boşlukları çok iyi doldurdu."

BAYERN MÜNİH CEPHESİ

Alman temsilcisi Bayern Münih'in başantrenörü Svetislav Pesic ise Galatasaray Liv Hospital'ın ofansif anlamda çok iyi oynadığını bildirdi.

Pesic, maçın iki devresinde de farklı performans gösterdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Genele baktığımızda iki farklı maç oynadık. Biri ilk devrede, diğeri ise ikinci devredeydi. Tabii ki kaybettiğimiz için mutlu değiliz ama şu an yapmamız gereken Avrupa Ligi'nde kazanmak için ne yapmamız gerektiğini öğrenmek. Galatasaray, ofansif olarak çok iyiydi ve çok iyi tercihler yaptı. Biz de buna dikkat ederek oynamalıydık. Bizim için oyunun gidişatını kontrol etmek zor oldu. Toplamda 12 tane 3'lük var. Durum böyle olunca bizim için kazanmak güçleşti. Mutlu değilim ama çok çalışarak bir sonraki maça odaklanmalıyız."

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Liv Hospital Bayern Münih Ergin Ataman Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title