Haberler

Basketbolda Derbi Maçın Ardından - Zeljko Obradovic

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in açıklaması

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu'nun açıklaması Basketbolda derbi maçın ardından

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:

"Oyuncular için zorlu bir süreç. Bu dönemde verdikleri efor için çok teşekkür ediyorum. Bu akşamki performanslarından çok memnunum"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:

"Takımımın oyundan memnunum. Kaybettik ama çok iyi mücadele edip, Galatasaray formasına ve armasına yakışır bir maç çıkardığımızı düşünüyorum"

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank'ı 77-68 yendikleri derbi maçtaki oyuncularının performansından memnun olduğunu söyledi.

Ülker Sports Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Obradovic, "Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Türkiye Kupası'ndan geldik. Sonra çok önemli bir Avrupa Ligi maçı yaptık. Ardından 48 saat geçmeden Galatasaray Odeabank derbisine çıktık. Bu zaman zarfından doğru düzgün antrenman yapamadık. Oyuncular için zorlu bir süreç. Bu dönemde verdikleri efor için çok teşekkür ediyorum. Bu akşamki performanslarından çok memnunum" diye konuştu.

Takım içindeki uyuma ve arkadaşlığa vurgu yapan Sırp başantrenör, "Geçen akşama kadar Udoh'un bu maça çıkması imkansız gibiydi. Maçtan önce bana geldi ve oynamak istediğini söyledi. Takıma katkıda bulunmak ve savaşmak adına örnek bir davranış. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Müthiş destek verdiler" ifadelerini kullandı.

Obradovic, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Spor Toto Süper Lig'de 29 Şubat Pazartesi günü yapacağı Beşiktaş derbisiyle ilgili bir soru üzerine, "Fenerbahçe'ye tüm spor dallarında destek veriyorum. Fenerbahçe Basketbol Takımı başantrenörü olarak bu akşam sadece Galatasaray maçıyla ilgili konuşmak zorundayım. Onun dışında bir şey için konuşursam bu maça saygısızlık etmiş olurum" şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu, derbinin zor geçeceğini bildiklerini belirterek, "Derbinin zor geçeceği belliydi. İyi bir takıma karşı oynadık. İlk yarı zor geçti. İkinci devre daha iyi savunma yaptık ve böyle bir skor ortaya çıktı" değerlendirmesini yaptı.

Galatasaray Odeabank cephesi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, "Takımımın oyundan memnunum. Kaybettik ama çok iyi mücadele edip, Galatasaray formasına ve armasına yakışır bir maç çıkardığımızı düşünüyorum" dedi.

İki takım adına da fiziksel ve mental olarak zor bir derbi olduğunu anlatan Ataman, şunları kaydetti:

"İki takım da iyi mücadele etti. Kendi adımıza ilk devre istediğimiz oyunu tamamen ortaya koyduk. Özellikle Göksenin oyuna girdikten sonra savunmada baskıyı artırıp Fenerbahçe'nin kolay oyun kurmasına engel olduk. Bu, böyle bir sahada, Fenebahçe gibi bir takıma karşı iyi bir savunma başarısıydı. Göksenin'in teknik faul almasından sonra momentum kaybı yaşadık ve iyi oynadığımı devreyi 5 sayı geride kapattık. İkinci devreye iyi başlayamadık, çok top kaybı yaptık. Pota altında ciddi bir fiziksel üstünlükleri var. Özellikle fark 14 sayı olduktan sonra savunmada sertleştik, hücumda da iyi ikili oyunlarla farkı erittik. Son 5 dakika ise ilk maçta kazandığımız 17 sayılık farkı koruma yoluna gittik. Lig daha çok uzun. Sonuçlara bakıldığında her türlü şey olabilir. Olası bir eşitlik durumunda Fenerbahçe'den yukarıda olacağız."

Göksenin Köksal'a çalınan teknik faule değinen Ergin Ataman, görüntüleri izleyeceklerini bildirerek, "Hakemlerin yarattığı anlamsız bir teknik faul. Oyuncu herhangi bir hareket yapmadığını söylüyor. Yaptırsa haklılar ama yapmadıysa çok yazık" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, pota altına bir transfer yapacaklarını ancak acelelerinin olmadığını aktararak, "Tek bir transfer hakkımız var. Bu oyuncu bizim için çok önemli. Transfer edeceğimizi isim pota altında ciddi katkı verirse Galatasaray şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacak. Çin Ligi'nden oyuncular ile Avrupa'da takımdan ayrılabilecek basketbolculara bakıyoruz. Açıkçası çok acele etmiyoruz. Nisan ayının 15'ine kadar transfer hakkımız var. Mutlaka pota altına bize güç katacak bir uzun alacağız ama netleşen bir şey yok" diye konuştu.

Galatsaray Odeabank kaptanı Sinan Güler ise, iki takımın da hafta içinde önemli maçlar yaptığına vurgu yaparak, "Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyle oynayacağımızı bilerek geldik. Hedefimiz kazanmaktı ama burada bunu gerçekleştirmek kolay olmuyor. Şimdi konsantrasyonumuzu tamamen ULEB Avrupa Kupası'nda yapacağımı Pınar Karşıyaka maçına çevireceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Spor

melih mahmutoğlu zeljko obradovic Galatasaray fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title