Haberler

Basketbol: Türkiye Basketbol 3. Ligi

Türkiye Basketbol 3.Ligi'ne (TB3L) yeni yükselen Denizli Belediyespor'un Basketbol Genel Koordinatörü Hüseyin Yılmaz, grupta ilk maçlarını deplasmanda Kepez Belediye ile bu hafta sonu yapacaklarını bildirdi.

Türkiye Basketbol 3. Ligi'ne (TB3L) yeni yükselen Denizli Belediyespor'un Basketbol Genel Koordinatörü Hüseyin Yılmaz, grupta ilk maçlarını deplasmanda Kepez Belediye ile bu hafta sonu yapacaklarını bildirdi.

Yılmaz, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde 81 takımın, 12 grupta oynadığı maçların ardından grubunu ilk üç sırada bitiren takımların mücadele edeceği Türkiye Basketbol Erkekler 3. Ligi 2011-2012 sezonu kura çekiminin, pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldığını hatırlattı.

Denizli Belediyespor'un D grubunda yer aldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çektiğimiz kura, bizim açımızdan iyi bir kura oldu. İstanbul'dan Büyükçekmece Basketbol ve FMV Işık, Antalya Kepez Belediye, Manisa Belediye ve Trakya Ergene'nin yer aldığı 6 takımlı D Grubunda, ilk 4'e girmek için çalışacağız. Mesafe olarak da şanslı bir kura çektik. Grubumuzda uzak mesafeden takım yok. Bu açıdan da iyi gruptayız. Güç olarak da denk bir grup ama 3. Lig, bölgesel ligden daha farklı olacaktır. Bu nedenle takıma takviye yapmamız gerekli. Çünkü takımlar daha güçlü ve iddialı. Grubumuzda ilk maçımızı deplasmanda Kepez Belediye ile bu hafta sonu yapacağız. Maç tarihi ve saati yarın netleşecek."

-TB3L'de 36 takım var-

TB3L'de 36 takımın, iki devreli lig usulüne göre oynayacağı maçlar sonucunda gruplarında ilk dört sırada yer alan takımlar, play-off müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Play-off müsabakaları sonrasında, turu geçen altı takım arasında tek devreli lig usulüne göre final grubu maçları oynanacak ve maçlar sonucunda birinci ve ikinci olan takımlar 2012-2013 sezonunda TB2L'de yer alacaklar.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Abdi İpekçi Spor Salonu Denizli Belediyespor Türkiye Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title