Haberler

Basketbol: Fıba Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası

Türkiye: 78 Letonya: 53 Türkiye yarı finale yükseldi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izledi.

FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye, Letonya'yı 78-53 yenerek, yarı finale yükselen son takım oldu.

Türkiye, karşılaşmaya etkili başladı. Üst üste geliştirdiği hücumlarla sayılar bulan ay-yıldızlılar, savunmada da rakibine katı savunma uyguladı. Toparlanan ve maça ortak olan Letonya ise Cima, Lomazs, Cavars ve Malmanis ile sayılar buldu. İlk 7 dakika 14-13 Letonya'nın üstünlüğüyle geçildi. Letonya'ya karşı sert savunmasını sürdüren Türkiye, Tolga, Furkan ve Okben'in basketleriyle 18-16 öne geçti. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyot 20-16'ı ay-yıldızlıların üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci periyoda Alper'in sayısıyla başlayan Türkiye, boyalı alanda rakibine sayı bulma imkanı tanımadı. Dış atışlarda yüzdeli oynayan ay-yıldızlılar, Furkan, Ayberk, Okben, Oğulcan ve Egemen'in sayılarıyla farkı 7 sayıya (33-26) çıkardı. Hızlı hücumlarla farkı azaltmaya çalışan Letonya ise Cima ve Meznieks ile sayılar buldu. Tempolu oyununu sürdüren Türkiye, periyodun bitimine 3 dakika kala farkı 11 sayıya çıkardı. İlk yarı 39-30 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Türkiye, Egemen ve Ege'nin basketleriyle farkı 16 sayıya çıkardı: 48-32. Baskılı oyununu sürdüren ay-yıldızlılar, arka arkaya bulduğu smaçlarla üçüncü periyodun ilk 5 dakikasını 52-34 önde geçti. Farkın açılmasını engellemek isteyen Letonya ise Grinbergs, Meznieks ve Malmanis ile sayılar bulmasına karşın, üçüncü çeyreği Türkiye, 59-45 üstün bitirdi.

Türkiye, final periyoduna sert savunma yaparak başladı. Pota altından ve dış atışlardaki sayılarla farkı 19'a çıkaran ay-yıldızlılar, rakibinin farkı kapatmasını engelledi. Maçın bitmesine 4.5 dakika kala fark 20 sayıya (70-50) çıktı. Bulduğu hızlı hücumları sayıya çeviren ve taraftar desteğini arkasına alan Türkiye, Letonya'yı 78-53 yenerek yarı finale yükseldi.

Ay-yıldızlılar, yarı finalde Hırvatistan ile eşleşti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izledi - Konya

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Letonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title