Haberler

Basketbol: 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası

Basketbolda 28.Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Anadolu Efes'i 77-75 yenen Beşiktaş kazandı.

Basketbolda 28. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Anadolu Efes'i 77-75 yenen Beşiktaş kazandı.

Karşılaşma, her iki takımın da sert savunması ve hızlı hücumlardan bulduğu karşılıklı sayılarla başladı. İlk 5 dakikayı Anadolu Efes, Farmar ve Vujacic'in, 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutlar ve Kerem Gönlüm'ün pota altını iyi kullanmasıyla 9-6 önde geçti. Bu dakikadan sonra, sertleşen savunmalar karşısında her iki takım da sayı üretmekte zorlandı. İlk periyotun sonlarına doğru Beşiktaş'ta kenardan gelen Tutku Açık'ın etkili oyununa, Anadolu Efes pota altını kullanarak, karşılık verdi. İlk periyot karşılıklı basketlerle 18-18 berabere tamamlandı.

İkinci periyota Tutku Açık'ın ürettiği sayılarla başlayan siyah-beyazlılılar, uyguladığı alan savunmasıyla da rakibine kolay sayı şansı vermedi ve 15. dakikayı 33-27 önde geçti. Alan savunmasına karşı sayı üretmekte zorlanan Anadolu Efes, aldığı molanın ardından Semih Erden'le boyalı alanı kullanarak sayılar üretmeye başladı. Beşiktaş'ın faul hakkının erken dolmasına rağmen, çok fazla serbest atıştan yararlanamayan Anadolu Efes'e karşı, siyah-beyazlı takım Jerrells'ın devrenin sonlarına doğru ürettiği sayılarla soyunma odasına 43-35 önde gitti.

İkinci yarıya, hücum ribauntlarında etkili olarak başlayan Beşiktaş, pota altını da iyi kullandı ve kaptığı toplarla hızlı sayı şansı yakalayıp 24. dakikayı da 51-39'la önde geçti. Hücumda Farmar'ın çok fazla boş atış kaçırmasıyla sayı üretmekte zorlanan Anadolu Efes, basit top kayıpları da yapınca, Beşiktaş 26. dakikada farkı 16 sayıya (57-41) çıkardı. Bu dakikadan sonra oyunda toparlanmaya başlayan ve agresif savunma yapan Anadolu Efes, boyalı alandan ürettiği sayılarla üçüncü periyotun bitimine 1 dakika kala 8-0'lık bir seri yakalayarak, farkı eritti (57-49). Yaklaşık 4 dakika sayı üretemeyen siyah-beyazlılar, son dakika içinde Christopher'ın serbest atışlardan ürettiği sayılarla, son çeyreğe 59-51 önde girdi.

Son periyota etkili başlayan Anadolu Efes, Vujacic'in üst üste ürettiği 5 sayıyla 32. dakikada farkı 2'ye (61-59) indirdi. Bu dakikadan sonra savunma sertliğini artırarak toparlanan Beşiktaş, Muratcan Güler'in elinden bulduğu sayılarla 35. dakikada skoru 67-61 yaptı.

Karşılaşmanın son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bitime 17 saniye kala Anadolu Efes'te Lucas, faul çizgisinden 2'de 1 isabet bulunca fark 1'e indi

(76-75). Anadolu Efes'in yaptığı taktik faulle, serbest atış çizgisine gelen Muratcan Güler de 2 atıştan 1'inde isabet bulunca son 14 saniyeye Beşiktaş 77-75 önde girdi. Anadolu Efes'te Farmar son topu kullanmak istedi, fakat topu bitime 3 saniye kala, pas hatası yaparak dışarı gönderdi. Lacivert-beyazlıların Jerrells'a yaptığı taktik faul sonucu ABD'li oyuncu, 2 serbest atıştan da faydalanamadı. Kalan süre Anadolu Efes'in hücum yapması için yeterli olmayınca, Beşiktaş maçı 77-75 kazandı.

Siyah-beyazlılar bu sonuçla 28. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götüren taraf oldu.

Muhabir: Erkan Tiryaki / Bülent Aslan

Yayıncı: Nurettin Coşkun - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

Anadolu Efes Kerem Gönlüm Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title