Haberler

Başkentte Valiliğin Aldığı Ramazan Bayramı Tedbirleri

Ankara Valisi Önal, Vatandaşların Ramazan Bayramını Rahat ve Huzur İçerisinde Geçirebilmeleri İçin, Alınan Tedbirlerin Çarşamba Sabah Saatlerine Kadar Süreceğini Bildirdi

Ankara Valisi Kemal Önal, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat ve huzur ortamı içerisinde geçirebilmeleri için, alınan tedbirlerin 23 Eylül 2009 Çarşamba sabah saatlerine kadar süreceğini bildirdi.

Ankara Valisi Kemal Önal, yaptığı açıklamada, başkentte Ramazan Bayramı nedeniyle alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

"1- 23 Eylül 2009 Çarşamba günü saat 08.00'e kadar;

a-Halkımızın yoğun olarak bulunduğu alış-veriş ve eğlence merkezlerinde, P.T.T. Binalarında, Metro, Gar ve Otogar yerlerinde, şehir içi ve şehirlerarası yollarda görevli Trafik ve Asayiş ekiplerinin sayıları arttırılarak gerekli güvenlik ve trafik önlemleri alınmıştır.

b-Bayram tatili öncesinde ve sonrasında Otogar (AŞTİ) girişinde ve çıkışında, karayollarında trafik yoğunluğunun artacağı göz önünde bulundurularak, tüm trafik önlemleri alınmıştır. Yapılacak denetlemelerde, araçlarında bulunması gereken malzemelerin eksik olması halinde karayollarında araçların seyrine müsaade edilmeyecektir.

c-Bayram tatili bitimine kadar Bayram tatillerini başka illerde geçirecek olan vatandaşların ikametgahlarının boş bulunacağı göz önüne alınarak, hırsızlık olaylarına karşı tedbirler artırılmıştır.

2-22 Eylül 2009 Salı günü saat 18.00'e kadar Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşların yoğunluk oluşturacağı göz önünde bulundurularak, Cebeci Şehitliği, Cebeci Asri, Karşıyaka ve Hasköy Mezarlıklarında gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır."

-HALKIN ŞİKAYET VE BİLGİ ALMA İRTİBAT TELEFON NUMARALARI-

Vali Önal'ın verdiği bilgiye göre,

POLİS İMDAT 155

GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR 303 50 65-384 08 60 (Faks)

ASAYİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 303 55 25

NÖBETÇİ MÜDÜRLÜĞÜ 303 50 50

ŞEHİRİÇİ TRAFİK 362 62 62

BÖLGE TRAFİK 412 58 40-397 59 10 (Faks)

Ankara Emniyet Md. İnternet adresi www.ankara.pol.tr

-JANDARMA BÖLGESİNDEKİ TEDBİRLER-

İl Jandarma Komutanlığı kendi sahasındaki alanlarda gece ve gündüz trafik ve diğer denetimleri yapacağını, doğabilecek her türlü hadiseyi anında önleyebilecek yeterli kuvvetin hazır bulundurulacağını kaydeden Vali Kemal ÖNAL, kırsal kesimlerdeki olayların Jandarmanın 156 numaralı telefonuna bildirilebileceğini kaydetti. Ankara Valisi Kemal Önal, şöyle devam etti:

"Sağlık Müdürlüğünce, alınan önlemler çerçevesinde sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için İlimize bağlı yataklı tedavi kurumlarında ve acil servis ünitelerinde; personel planlamasının yapılması, hastaneye müracaat eden vakalara anında müdahale edilerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, kan merkezlerinde gerekli kanların önceden tedarik edilmesi, hastanelerin acil servis ve kliniklerinde hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde; sarf malzemesi, ilaç, serum, tıbbi malzeme ve insan gücü açısından takviyeli olarak çalışılması, nöbet çizelgelerinin önceden hazırlanılıp personele dağıtılarak doğabilecek mağduriyetlerin engellenmesi için yetkililerin uyarıldığını, uyarılar çerçevesinde gerekli denetimlerin yapılacağını, Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetlerince, 24 saat hizmet verileceği ve 112 nolu telefonla gerekli irtibatların kurulacağı ayrıca, Gıda Kontrol ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince de denetimlerin arttırılacağını bu konu ile ilgili şikayetlerin 385 97 00 nolu telefona yapılabileceğini, Bayram tatili süresince İl Sağlık Müdürlüğünde koordinatör bir Müdür Yardımcısının görev yapacağını belirtti." Vali Kemal Önal, vatandaşların sağlık konusunda aşağıdaki telefon numaralarını arayabileceklerini bildirdi.

-HALKIN SAĞLIK KONUSUNDA ARAYABİLECEKLERİ TELEFON NUMARALARI-

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 310 30 30

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 595 30 00

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi 306 10 00

Dr.Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağ. Eğt. Arş. Hast. 305 60 00

Dr.Abdurrahman YURTASLAN Onkoloji Eğt. ve Arş. Hast. 336 09 09

Dr.Zekai Tahir Burak Kadın Sağ. Eğt. ve Arş. Hast. 310 31 00

Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğt. ve Arş. Hast. 355 21 10

75. Yıl Ankara Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 595 98 00

Osmanlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 325 36 36- 323 39 67

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğt. ve Araş. Hast. 596 20 00

Ankara Ulus Devlet Hastanesi 509 70 00

Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi 580 83 95

Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıklar Eğt. ve Arş. Hast. 596 96 00

Ankara Ulucanlar Göz Eğt. ve Arş. Hast. 312 62 61

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğt. ve Araş. Hastanesi

(Etlik Ek Binası) 323 41 70

Ankara Gazi Devlet Hastanesi 212 66 66

Ankara Topraklık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 430 61 81

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğt. ve Arş. Hast. 322 01 80

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi 356 90 07

Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi 362 97 00

-VERGİ DENETİMLERİ-

Ankara Valisi Kemal Önal, Ramazan Bayramı tatili süresince yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin yapılışı hakkında şunları söyledi:

"1-Denetimler, alış veriş merkezlerinde ve konaklama tesislerinde yapılacaktır.

2-Denetimlere katılanlar gittikleri iş yerlerinde, kendilerinden istenilmese dahi mutlaka resmi hüviyetlerini göstereceklerdir.

3-Yapılacak denetimlerde, Vergi Kanunları tam ve eksiksiz olarak uygulanacaktır.

4-Denetimler sırasında mükelleflere, personele ve müşterilere karşı güler yüzlü, eğitici, ikna edici davranış için azami titizlik gösterilecek, anılan kişilerle tartışma ortamı yaratılmayacak, müşterileri, personeli ve mükellefleri rahatsız edici ve onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılacaktır. Şeker imalatçılarının yoğun olarak bulundukları semtleri ve benzeri bölgeler içerisinde bulunan tatlı, şeker imalat ve satıcıları ile bu merkezden tatlı ve şeker imalatı için gerekli malzemeleri alıp kendi imalathanelerinde tatlı ve çikolata imal edenlerin, imalat sırasında kullanmış oldukları malzemelerin nereden alındığı, belgelerinin olup olmadığı, imalat ve satış yerlerinde çalıştırılan personelin kayıtlı olup olmadıkları gibi hususlara bakılarak, satışlarda da belge düzenine uyulup uyulmadığına yönelik tespitler yapılacaktır. Kargo ve nakliyat ambarlarının denetimi ile yol denetimleri esnasında ilimizde imal edilmeyip de başka illerde üretilip tamamlanıp gönderilen şeker ve tatlıların sevkiyatında belge düzenine uyulup uyulmadığı konusuna da önem verilecektir diyen Vali Kemal ÖNAL, Ekonomik hareketliliğin yoğunlaştığı Kızılay ve Ulusta bulunan çarşı ve pasajlar ile Armada, Migros, Bilkent Real, Ankamall ve Cepa gibi büyük alış veriş merkezleri başta olmak üzere her semtin ekonomik faaliyetlerinin yoğunlaştığı yerlerde de denetime ağırlık verileceğini söyledi.

Vali Kemal Önal, gece denetimlerinin lokantalar, oteller ve benzeri işletmelerde yapılacağını bu yerlerin denetimi için ekiplerin oluşturulacağını belge düzeni ile iş yerine ve iş yerinde çalışanlara ilişkin tespiti yapacaklarını ve 5 ayrı sabit noktada bulunan şikayet ve danışma araçlarında hizmet vereceklerini sözlerine ekledi. Bayram tatili süresince vatandaşlarımız, 189 (ALO MALİYE) Servisine ihbar ve şikayetlerini iletebilecek ve vergi konusunda bilgi alabilecekler. Terminallerde de gerekli önlemlerin alındığını belirten Ankara Valisi Kemal ÖNAL, korsan otobüslerin trafikten men edileceğini bildirdi.

-BELEDİYE HİZMETLERİ-

Ankara Valisi Kemal Önal, Belediye hizmetleri ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

EGO Genel Müdürlüğü, şehir içi ulaşımının ve mezarlıklara rahatça ulaşımın sağlanması ile doğalgazın kesintisiz kullanılabilmesi içinde gerekli tedbirleri almıştır. ASKİ Genel Müdürlüğü Bayram süresince normal su programlarını uygulayacak, su ve kanal arızaları için nöbetçi ekipleri hazır bulunduracaktır. İtfaiye Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı Bayram süresince normal görevlerine devam edeceklerdir. Mezarlıklar Müdürlüğünde, mezarlıklara yapılacak ziyaretlerin yoğun olması nedeniyle gerekli nöbet sistemi oluşturularak hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediye Başkanlıklarının diğer gerekli görülen tedbirleri aldığını, denetimlerini ilgili birimlerle birlikte sürdüreceklerini ifade eden Vali Kemal Önal, vatandaşların Belediyelerle ilgili şu telefon numaralarını arayabileceklerini bildirdi.

-HALKIN BELEDİYELERLE İLGİLİ ARAYABİLECEKLERİ TELEFON NUMARALARI-

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 231 79 84

Mavi Masa 153

Aski Su ve Kanal Arıza 185

Doğalgaz Arıza 187

Ambulans ve Cenaze İşleri 188

İtfaiye 110

Büyükşehir Belediyesi 310 32 40-311 69 66

Çankaya Belediyesi 458 90 00

Mamak Belediyesi 550 70 00

Yenimahalle Belediyesi 343 30 00

Sincan Belediyesi 270 41 77

Etimesgut Belediyesi 244 10 00

Gölbaşı Belediyesi 485 55 55

Altındağ Belediyesi 309 40 10

Keçiören Belediyesi 361 10 65

-OLASI ELEKTRİK ARIZALARI-

Olası Elektrik arızalarına zamanında ve en seri şekilde müdahale edebilmek ve herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için araç, ekip ve teçhizat yönünden Başkent Elektrik A.Ş. tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Vatandaşlar elektrik arızası ile ilgili olarak 186 nolu (ALO ELEKTRİK ) telefonu arayabilecekler. Öte yandan PTT ve Telekom görev alanına giren her konuda tüm tedbirleri alarak, mektupların dağıtımında ve diğer hizmetlerin ifasında çalışmalarını titizlikle yerine getirecektir. Vali Kemal Önal, seyahat edecek vatandaşları da uyararak; vatandaşların trafik kurallarına uymalarını, hatalı sollama ve aşırı süratten kaçınmalarını, uykusuz araç kullanmamalarını istedi.

(ANKA)

(HF/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title