Haberler

Başkentte "Sporla Engelsizim" Etkinliği

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Gazi Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği "Sporla engelsizim" etkinliği Ankara'da yapıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Gazi Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği "Sporla engelsizim" etkinliği Ankara'da yapıldı.

Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda, Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi branşında altın madalya kazanan Abdullah Öztürk, badmintoncular Halime Yıldız ve İbrahim Sözer ile tekerlekli sandalye basketbolcusu Selim Demirdağ da yer aldı.

Etkinlik kapsamında, masa tenisi, badminton, oturarak voleybol, golbol müsabakalarının yanı sıra fotoğraf sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Güzel, etkinliği fakülte dekanı Mustafa Necmi İlhan ve öğretim üyesi Nihan Kafa ile planladıklarını belirterek, "Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Gazi Üniversitesinin iş birliğiyle gerçekleşen bir etkinlik oldu." dedi.

10-16 Mayıs'ın Engelliler Haftası olduğunu hatırlatan Güzel, "Etkinliğimiz, güzel bir tesadüfle Anneler Günü'ne denk geldi. Annelerimizi kutladıktan sonra engellilerimizle olmayı tercih ettik. Engeli nedeniyle hayata dahil olamayan çocuklarımızı spor aracılığıyla yaşama dahil edebileceklerini halkımıza göstermek istedik." diye konuştu.

Güzel, Gazi Üniversitesinin etkinliğin gerçekleşmesine büyük katkı verdiğinin altını çizerek, "Etkinliğimize çok sayıda rol model olabilecek milli sporcu da dahil oldu. Ortaya güzel görüntüler ve başarı hikayeleri çıktı. Fizyoterapistler olarak engellilerin hayatına hep dahil olan bir meslek grubuyuz. Spor da engellilerin hayatına dokunmak adına en temel enstrümanımız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title