Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Opera ve Balesi (DOB), "Hamlet" balesini 11 Nisan'da sanatseverlerle buluşturacak.

Devlet Opera ve Balesi (DOB), "Hamlet" balesini 11 Nisan'da sanatseverlerle buluşturacak.

Devlet Tiyatroları (DT), Haldun Taner'in doğumunun 100. yılı kapsamında "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"ı sahneleyecek.

-Tiyatro

75. Yıl Sahnesi:

Patrick Süskind'in tiyatroya kazandırdığı ve pek çok dilde sahnelenen "Kontrabas", Metin Belgin'in yönetiminde ve Olcay Kavuzlu'nun performansıyla bugün, 11 ve 15 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

Akün Sahnesi:

Anton Çehov'un kaleminden Ataol Behramoğlu'nun çevirisi ve Erhan Gökgücü'nün rejisiyle "Vanya Dayı", bugün, yarın ve 11 Nisan'da sahnelenecek. Eser, Çarlık Rusyası'nın çöküş döneminde çiftlikte yaşayan bir ailenin güncel ve önemsiz olaylarla boğuşurken geçirdikleri bunalımları, içine düştükleri komik durumları yansıtıyor.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 12 Nisan'da sahnelenecek.

Reşat Nuri Güntekin'in ünlü romanından sahneye taşınan "Çalıkuşu", 14-15 Nisan'da görülebilecek.

Altındağ Tiyatrosu:

6-12 yaş izleyiciler için önerilen "Miyhavlar Tiyatrosu", bugün ve 14 Nisan'da sahnelenecek.

"Nalınlar", bugün, yarın, 11-12 Nisan'da sahnelenecek.

Sinan Pekinton'un sahneye taşıdığı "Aklımdaki Kadınlar", 14-15 Nisan'da  sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bir yazarın hayatına giren kadınlarla yaşadığı çelişkileri yansıtan oyunda, Levent Şenbay, Zeynep Ekin Öner, Ekin Tunçay Turan, Alev Buharalı, Pınar Gün, Dilara Keyf Günüç, Özge Mirzalı, Zeynep Bostancı başlıca rolleri paylaşıyor.

Büyük Tiyatro:

"Teneke", 12 ve 14 Nisan'da izleyiciyle buluşacak. Yaşar Kemal'in kaleminden Gürol Tombul'un yönetimiyle sahneye taşınan eser, Çukurova'da çeltik işçilerinin ekmeklerini kazanırken yakalandıkları sıtmayla savaşlarını işliyor.

Küçük Tiyatro:

DT, Haldun Taner'in doğumunun 100. yılı kapsamında "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"ı sahneleyecek. Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri kabul edilen eser, tüm hafta izlenebilecek.

Oda Tiyatrosu:

"Nehir", 14-15 Nisan'da temsil verecek.

Stüdyo Sahne:

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Savaş Dinçel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın yönetimiyle yarın ve 12 Nisan'da sahnelenecek. Erdinç Doğan'ın rol aldığı tek kişilik oyunda, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor.

"Bizim Yunus", 14 Nisan'da temsil verecek.

Tatbikat Sahnesi:

Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim", 14-15 Nisan'da sahnelenecek. Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Seyhan Kırca, ışık düzeni Osman Uzgören, müzikleri ise Can Atilla imzası taşıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

"Hayvan Çiftliği", bugün, 11 ve 15 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

Şinasi Sahnesi:

"Ramiz ile Jülide", 14-15 Nisan'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:

"Hamlet" balesi, 11 ve 15 Nisan'da sahnelenecek. İki perdelik eser, Mustafa Erdoğan'ın orkestra şefliğinde sahnelenecek.

Ünlü besteci Mozart'ın bestelediği ve içinde mehteran melodilerinin esintileri de bulunan "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 13 Nisan'da temsil verecek. Eser, Selim Paşa'nın sarayında tutsak olan Konstanze'nin kendi vatanına dönmek ve sevdiği Belmonte'ye kavuşmak için verdiği özgürlük mücadelesini ve Selim Paşa'nın hoşgörüsü ve bağışlayıcı tutumunu anlatıyor.

Leyla Gencer Sahnesi:

Teknolojinin gelişmesiyle sokaktan, toplu oyunlardan koparak yalnızlaşan bugünün çocuklarına, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlatmayı hedefleyen "Çocuk Dünyası" müzikali, 12 Nisan'da minik izleyicilerle buluşacak.

Üzeyir Hacıbeyli'nin evlenme çağına gelen Asker adında bir gencin, evleneceği kızı bulmak için kumaş satıcısı kılığına girmesi ve devamında gelişen olayların anlatıldığı "Arşın Mal Alan", müzikal komedisi14 Nisan'da izlenebilecek.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın, şef Rengim Gökmen yönetiminde konser verecek. Programda Ahmet Adnan Saygun'un "Keman Konçertosu Op.44" ile Jean Sibelius'un "1. Senfoni Op.39 mi minör" besteleri icra edilecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında "Barok Aryalar" konseriyle 11 Nisan'da dinleyici karşısına çıkacak.

-Müzik Festivali'nde 32. yıl

Sevda Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen ve 4 Nisan'da başlayan 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisan'a kadar sürecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası yarın akşam barok dönemin seçkin şan ve orkestra eserlerinden oluşan bir programla dinleyicinin karşısına çıkacak. Blok flüt sanatçısı Maurice Steger'in solist ve şefliğindeki orkestraya iki önemli Macar sanatçı solistlik yapacak. Festival çerçevesinde 11 Nisan'da "Genç Klasik Gitaristler Gecesi" düzenlenecek. 13 Nisan'da "Orkestra Ankara" konser verecek.

-CerModern

Nuri Bilge Ceylan'ın 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, tüm hafta gezilebilecek.

Arda Yalkın'ın "Deep Fried Dreams Two" sergisi yarından itibaren HUB Art Space'de görülebilecek.

Japonya'nın geleneksel ve çağdaş yaşayan sanatçılarından derlenen 100 sanat eserinden oluşan "Şafak/Japonya Türkiye ile buluşuyor sergisi", hafta boyunca görülecek. Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, Japon geleneksel yağlı boya, mürekkep, kaligrafi, baskı, seramik eserlerin yanı sıra batı tarzı resim, fotoğraf ve heykel gibi değişik disiplinlerde sanat eserlerini bir araya getiriyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Haldun Taner Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title