Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bugün ve Yarın Vereceği Konserlerinde Giuseppe Verdi, Edoardo Lalo ve Çaykovski'den Unutulmaz Eserler Seslendirecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle, bugün ve yarın vereceği konserlerinde Giuseppe Verdi, Edoardo Lalo ve Çaykovski'den unutulmaz eserler seslendirecek.

Dorian Wilson'ın şefliğini yapacağı orkestraya solist Özcan Ulucan (keman) eşlik edecek. Konserde Giuseppe Verdi'nin "La Forza Del Destino", Edouard Lalo'nun "Senfonie Espagnol re minore Op.21" ile Peter İlyiç Çaykovski'nin "Francesca da Rimini Op.32" adlı eserleri seslendirilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası 26 Mart Cumartesi günü şef Natalia Ponomarchuk şefliğinde konser verecek. Orkestraya fagot sanatçısı Patrick de Ritis eşlik edecek. Konserde, Giuseppe Verdi'nin "Fagot için Kapris", Gioachino Rossini'nin "Fagot Konçertosu", Ottorino Respighi'nin "Trittico Botticelliano" ile Peter İlyiç Çaykovski'nin "Francesca da Rimini, Op. 32" adlı eserleri yorumlanacak.

-TİYATRO-

Ankara Devlet Tiyatrosu da bu hafta 16 oyunla seyircinin karşısına çıkacak.

BÜYÜK TİYATRO:

Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kerbela", yarın ve 27 Mart Pazar günü izlenebilir. Dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Hale Eren'in hazırladığı oyunun ışık düzeni Yakup Çartık'a ait. Oyunda, Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney ve Ersin Ayhan başlıca rolleri paylaşıyor.

CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ:

"Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu" adlı müzikal, hafta boyunca sahnelenecek. Haldun Dormen'in Türkçe'ye çevirdiği oyunun yazarı Larry Gelbart ve Bert Shevelove. Levent Çelmen, Nejat Armutçu, Can Öztopcu, Zerrin Epikmen, Ahmet Bacınoğlu, Ahmet Erkut, Güven Besimoğlu, Kutay Sungar, Sinem İslamoğlu ve Doğukan Özman başlıca rollerini paylaştığı oyunun yönetmenliğini Celal Kadri Kınoğlu üstleniyor.

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun "Fosforlu Cevriye", 29 Mart Salı ve 30 Mart Çarşamba günü izlenebilir. Dekor ve kostümü Hakan Dündar, ışığı Yakup Çartık, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ:

"Bir Savaş Hikayesi" adlı oyun, bugün, yarın ve 26 Mart'ta temsil verecek. ABD'li yazar Jeanne Beckwith'in yazdığı, Esra Ege'nin Türkçe'ye çevirdiği oyunu Aclan Büyüktürkoğlu yönetiyor. Dekorunu Murat Gülmez'in, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı yapıtın ışık tasarımı Mehmet Yaşayan imzasını taşıyor. Ahmet Türkoğlu, Aylin Gürsoy Ariöz, Bahadır Karasu, Cahit Öztüfekçi, Koray Karaca, Mithat Erdemli, Savaş Tamer, Seda Oksal, Eren Oray'ın da yer aldığı kalabalık oyuncu kadrosuna sahip eserde, bir askeri üste kendi ordu mensuplarının üzerine ateş açmaya başlayan askeri doktorun öyküsü anlatılıyor.

Devlet Tiyatrosunun usta sanatçılarından Ali Hürol'un yönetmenliğini üstlendiği "Haydi Karına Koş" adlı vodvil türündeki oyun, 29 ve 30 Mart'ta temsil verecek. Ray Cooney'in yazdığı oyunun yönetmenliğini Ali Hürol üstlendi. Dekoru Güven Öktem, giysileri İnci Kangal, ışığı Mehmet Yaşayan'a ait oyunda, Cüneyt Mete, Ünsal Coşar, Şirin Giobbi, Pelin Dikmenoğlu, Savaş Tamer, Şahap Sayılgan, Mert Hürol, Ayşe Pelin Gün rol alıyor. Oyunda, İngiltere'de bir taksi şoförünün başından geçen ilginç ve karmaşık olaylar anlatılıyor.

KÜÇÜK TİYATRO:

Refik Erduran'ın yazdığı, yönetmenliğini Tansu Aytar'ın üstlendiği "Kahramanlar Öldü Mü?" adlı oyun, bugün, yarın ve 26 Mart'ta seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımı Güven Öktem, kostümleri Fatma Görgü'ye ait oyunun ışık düzenini Burhanettin Yazar hazırladı. Oyunda, Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ile Faruk Günuğur rol alıyor.

Yıldırım Keskin'in yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği "İçlerinden Hangisi" adlı oyun, 29 ve 30 Mart'ta sahneye konulacak.

AKÜN SAHNESİ:

Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu, bugün, yarın, 26 Mart ve 27 Mart Pazar günü izlenebilir. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler yapıyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin rolünü, Erdal Beşikçioğlu üstleniyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

"Rab Şeytana Dedi ki" adlı oyun, 29 ve 30 Mart'ta temsil verecek.

ALTINDAĞ TİYATROSU:

Yıldırım Keskin'in yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği "İçlerinden Hangisi" adlı oyun, hafta süresince izlenebilecek. Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği "Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun", bugün, yarın, 29 ve 30 Mart'ta sahnelenecek. Dekor tasarımını Ceren Karahan, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil rol alıyor.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU:

Bir kasabada işlenen çocuk cinayetleri nedeniyle bir yazarın sorgulanmasıyla gelişen olayları anlatan "Yastıkadam" adlı oyun, bugün ve 26 Mart'ta seyircinin karşısında olacak. İrlandalı Martin McDonagh'ın yazdığı, Yusuf Eradam'ın Türkçe'ye çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği oyunda, Mesut Turan, Murat Çidamlı, Emre Erçil ile Tolga Tekin rol alıyor.

Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Şair Baba ve Damdakiler" adlı oyun, 30 Mart'ta sahnelenecek. Bursa Cezaevinde kalırken tanıştığı Nazım Hikmet'ten ders alıp kendini geliştirerek ünlü bir ressam olan İbrahim Balaban'ın, cezaevi günlerini anlattığı eserde Aydın Uysal, Bülent Çiftçi, Cengiz Uzun, Cem Balcı, Eda Yılmaz Yener, Erdinç Doğan, Erkan Alpago, Esra Akdoğan, Gültekin Gülkan, Mehmet Ali Toklu ve Miraç Eronat başlıca rolleri paylaşıyor.

STÜDYO SAHNE:

"İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar" adlı oyun, yarın izlenebilir. "Moskova-Petushki Yolun Sonu" adlı yapıt, 29 Mart'ta temsil verecek.

ODA TİYATROSU:

Nazlı Nihan Şenol'un yazdığı, Maral Üner'in yönettiği "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı eser, bugün, yarın ve 26 Mart'ta sahnelenecek. Dekor ve kostüm tasarımı Gül Emre, ışığı Burhanettin Yazar'a ait oyunda, Mehmet Ege, Işıl Poyraz ve Ahmet Yılmaz rol alıyor.

2009-2010 Sanat Kurumu "Övgüye Değer Oyun Yazarı Ödülü"nü alan Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel", 29 ve 30 Mart'ta beğeniye sunulacak. Dekoru Hakan Dündar, ışığı Osman Uzgören, giysileri Funda Karasaç'a ait oyunda, Servet Pandur rol alıyor.

-OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: Ankara Devlet Opera ve Balesi, Victor Hugo'nun ölümsüz yapıtından uyarlanan "Notre Dame'ın Kamburu" balesinin prömiyerini bugün akşam yapacak. Tamamen Türk prodüksiyonu olan, olayların kambur zangoç Quisamodo'nun gözünden anlatıldığı eser, sürpriz sonuyla seyircisini şaşırtacak.

Victor Hugo'nun 1831 yılında yayımlanan aynı isimli yapıtından uyarlanan bale, Cesar Pugni'nin eserlerinden bazı kesitler ile Bujor Hoinic'in yeni besteleriyle süsleniyor. Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisini yaptığı ve librettosunu yazdığı, Hoinic'in de müzik düzenlemesini ve orkestra şefliğini üstlendiği iki perdelik eserin dekoru Adnan Öngün, kostümleri ise Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyor.

"Çakırcalı Efe" adlı dans tiyatrosu 28 Mart'ta Çanakkale şehitleri anısına temsil verecek. Dönemin en güçlü müziksel trajedilerinden "Timurlenk" operası, 29 Mart'ta bu sanat sezonunun son temsili ile seyirciyi selamlayacak. Timurlenk ile Osmanlı sultanı Yıldırım Bayezid arasındaki rekabetin hikayesi, Handel'in müzikleriyle taçlanıyor. Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu, orkestra şefliğini Alessandro Cedrone'nin yaptığı eserin dekoru Nihat Kahraman'a, kostümleri Sevda Aksakoğlu'na ve ışık düzeni Emin Saraçoğlu'na ait.

Ünlü Türk besteci Okan Demiriş'in dünya repertuvarına kazandırdığı "Yusuf ile Züleyha" operası, 30 Mart Çarşamba günü izlenebilir. Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu, orkestra şefliğini Prof. Winfried Müller'in, koro şefliğini Mustafa Erdoğan ve Ali Hoca'nın üstlendiği eserin dekoru Çağda Çitkaya'ya ait. Eserin kostümleri Çimen Somuncuoğlu, ışığı Tahsin Çetin imzasını taşıyor.

Osmanlı Sarayı'ndaki harem yaşantısı ile Kösem Sultan'ın entrikalarını konu alan "Harem" adlı bale eseri, 31 Mart Perşembe günü sahnelenecek. Osmanlı usul müziği eşliğinde sahneye gelen eserin reji ve koreografisini Merih Çimenciler üstleniyor.

ŞİNASİ SAHNESİ: "Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyun 28 Mart'ta sahnelenecek.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
title