Haberler

Başkentte Kültür Sanat (2)

Başkent Sinemalarında Bu Hafta 4 Yeni Yapım, Seyirciyle Buluşacak

Başkent sinemalarında bu hafta 4 yeni yapım, seyirciyle buluşacak.

Dram ve savaş türündeki yerli yapım, 'Kubilay' vizyona giriyor. Yönetmenliğini Faik Ahmet Akıncı'nın yaptığı filmin senaryosu da Akıncı, imzasını taşıyor. Filmde, Arda Kural, Ünsal Emre, Selahattin Taşdöğen, Özcan Varaylı, Yalçın Mıhçı, Cumhur Sarı rol alıyor.

Filmde, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin kurulması, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetin kurulması, Saltanat ve Halifeliğin kaldırılması, Mustafa Kemal devrimleri ve Cumhuriyete karşı ayaklanmaları konu alıyor.

Haftanın diğer yerli yapımı 'Nene Hatun: Aziziye', sinemalarda. Yönetmenliğini Avni Kütükoğlu'nun yaptığı filmin senaryosu da Kütükoğlu'na ait. Filmde, Açelya Elmas, Barış Koçak, Mehmet Esen, Betül Şahin, Serdar Gökhan rol alıyor.

Animasyon türündeki 'Sihirbaz' seyirciyle buluşuyor. Fransa yapımı filmin yönetmenliğini Sylvain Chomet yaptı. Efsanevi Fransız mim ustası, yönetmen ve oyuncu Jacques Tati, ölümünden yıllar sonra beyazperdede yeniden can buluyor, ama bu kez çizgi film haliyle.

'Belleville'de Randevu' filminin yönetmeni Sylvain Chomet'nin uyarladığı ve Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapılan 'Sihirbaz', yönetmen Tati'nin 1956'da büyük kızına bir mektup formunda yazdığı, çekilmemiş senaryodan esinlenerek sinemaya kazandırılan canlandırma bir film.

Minik izleyiciler için 'Winx Club: Sihirli Macera' beyazperdeye geliyor. Komedi, animasyon türündeki filmin yönetmenliğini Iginio Straffi yaptı.

Hafta boyunca seyirciyle buluşacak filmler şöyle:

ARMADA: 'Paranormal Activity-2', 'Nene Hatun: Aziziye', 'Başlangıç', 'Red', 'Kubilay', 'Aşkın İkinci Yarısı', 'Mahpeyker Kösem Sultan', 'Sosyal Ağ', 'Sammy'nin Maceraları', 'Okul-Hayal Bile Etme', 'Aşka Fırsat Ver', 'Winx Club Sihirli Macera'.

METROPOL: 'Paranormal Activity-2', 'Nene Hatun: Aziziye', 'Winx Club Sihirli Macera', 'Mahpeyker Kösem Sultan', 'Aşka Fırsat Ver', 'Ye Dua Et Sev', 'Kubilay'.

MEGAPOL: 'Sosyal Ağ', 'Red', 'Aşkın İkinci Yarısı'.

OPTİMUM: 'Winx Club Sihirli Macera', 'Avatar', 'Paranormal Activity-2', 'Sammy'nin Maceraları', 'Red', 'Son Savaşçı', 'Mahpeyker Kösem Sultan', 'Kubilay', 'Nene Hatun: Aziziye'.

KIZILAY BÜYÜLÜ FENER: 'Paranormal Activity-2', 'Red', 'Son Ayin', 'Aşka Fırsat Ver', 'Sihirbaz', 'Sosyal Ağ', 'Mahpeyker Kösem Sultan', 'Nene Hatun: Aziziye', 'Winx Club Sihirli Macera', 'Kubilay', 'Son Savaşçı'.

BAHÇELİEVLER BÜYÜLÜ FENER: 'Aşkın İkinci Yarısı', 'Ye Dua Et Sev', 'Red', 'Aşka Fırsat Ver', 'Mahpeyker Kösem Sultan', 'Çoğunluk'.

- SERGİ-

ATLAS SANAT GALERİSİ: Lütfi Özden'in 'Tecrit' adlı resim sergisi, 3 Aralıka kadar açık kalacak.

ARETE SANAT GALERİSİ: Adnan Turani'nin sergisi, 4 Kasıma kadar izlenimde olacak.

ALMAN KÜLTÜR MERKEZİ: 'Berlin-Ankara/İstanbul/İzmir/Trabzon' konulu mimari sergi, 9 Kasıma kadar ziyarete açık olacak.

ELELE SANAT GALERİSİ: Meral Öztürk'ün seramik sergisi ay sonuna kadar ziyarete açık olacak.

GRUP SANAT GALERİSİ: Filinta Önal'ın heykel sergisi, 11 Kasıma değin gezilebilir.

GALERİ KARA: Geçtiğimiz yıl, Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsünde, 29 Ekimde ziyarete açılan ve 28 Mart 2010 tarihine kadar İstanbulluların beğeniyle izledikleri 'Ankara: Kara Kalpaklı Kent 1923-1938' sergisi, Ankara Üniversitesinin ev sahipliğinde açıldı. Sergi, 15 Kasıma kadar sanatseverlerce ziyaret edilebilecek.

GALERİ SANAT YAPIM: Marek Brozozowski'nin sergisi, 12 Kasıma kadar görülebilir.

GALERİ NEV: Rasih Nuri İleri'nin 'İleri Koleksiyonundan Bir Seçki' adlı sergisi, 2 Kasıma kadar ziyaret edilebilir.

İLHAN SANATEVİ: Özlem Alp'in exlibris sergisi, 12 Kasıma kadar izlenime sunulacak.

MEDYA SANAT GALERİSİ: Haluk Evitan'ın resim sergisi, 2 Kasıma kadar açık olacak.

SANDANS SANAT GALERİSİ: Fatih Kızılcan'ın resim sergisi, 10 Kasıma kadar ziyaret edilebilecek.

SİYAH BEYAZ SANAT GALERİSİ: Bedri Baykam, dışa vurumculuğun Van Gogh ve Gauguin'le birlikte en önemli öncülerinden kabul edilen ünlü Norveçli sanatçı Edward Munch anısına, 13 adet 4-D yapıt gerçekleştirdi. 'Bedri Baykam 'Edvard Munch'a Saygı' adlı sergi, 3 Kasıma kadar açık kalacak.

SEVGİ SANAT GALERİSİ: Ömer Muz'un resim sergisi, 12 Kasıma kadar Başkentli sanatseverlerle birlikte olacak.

TBMM MUSTAFA NECATİ KÜLTÜR EVİ SERGİ SALONU: Zuhal Yılmaz'ın yağlıboya resim sergisi, 31 Ekime kadar gezilebilecek.

(Bitti)

(ELF-DEL) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title