Haberler

Başkentte "Hepimiz Mehmetiz" Yürüyüşü

Çankaya Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Şehitler Anısına Düzenlediği 'Hepimiz Mehmetiz' Saygı Yürüyüşünde Terör Saldırıları Protesto Edildi.

Çankaya Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şehitler anısına düzenlediği ''Hepimiz Mehmetiz'' saygı yürüyüşünde terör saldırıları protesto edildi.

Ankara'nın çeşitli noktalarında bir araya gelen vatandaşlar, 6 koldan ellerinde meşaleler ile yürüyerek akşam saatlerinde Tandoğan'da toplandılar.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, ATO Başkanı Sinan Aygün, bazı milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, saat 17.00 sıralarında Tandoğan'dan başladı.

Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir'in etrafını dolaşan kortejdekiler, yol boyunca terörü protesto eden sloganlar attılar.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün sonunda Anıtpark'a gelen vatandaşlar, buradaki etkinliğe katıldılar.

Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından vatandaşlar 10. Yıl Marşı eşliğinde terörü lanetlediler.

Burada toplanan vatandaşlara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, ''Biz, müttefiklerimiz terör dediğinde Afganistan'da, Bosna'da, Mogadişu'dayız. Ama bizim terörümüze onlar terör demiyorlar'' diye konuştu.

Eryılmaz'ın konuşmasının ardından, gençler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e Cevabı'nı okudu.

Bu arada, organizasyonun yapıldığı Anıtpark'ın yanındaki binaların yan duvarlarına da lazer ışıklarıyla Atatürk portresi ve Türkiye haritası yansıtıldı.

Yürüyüş, Çankaya Belediye Tiyatrosu'nun etkinlikleriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title