Haberler

Başkentte "Güncel Türkiye Mimarlığı" Fotoğraf Sergisi

Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılının fotoğraflarla ortaya konulduğu "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı.

Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılının fotoğraflarla ortaya konulduğu "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı.

Ankara'da 1927 yılında Nurettin Usta tarafından kurulan ve bugün yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin yerli mobilya üreticilerinden Nurus'un 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, firmanın desteğiyle düzenlenen "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi İstanbul'un ardından Ankara'da da ilgililerin beğenisine sunuldu.

Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, farklı mimarlık ofislerince tasarlanan yapıların fotoğraflarının gelecek nesillere referans olması için kitap haline getirildiğini belirterek, son 10 yılda tamamlanan binaların fotoğraflarından oluşan sergi ve kitabın, yakın yüzyılın mimarisini belgelediğini söyledi.

Türk inşaat sektörünün başarılarına paralel olarak, Türk mimarisinin de geliştiğine ve dönüştüğüne işaret eden Gökyay, "Sergimiz bu dönüşümü en güzel şekilde yansıtıyor. 10 yıl önce 'Turkish Design' adıyla Türk endüstriyel tasarım tarihini arşiv niteliğinde derleyerek gelecek kuşaklara armağan etmiştik. Bilgi ve birikimin nesilden nesile aktarımının kıymetini çok iyi bilen bir marka olarak, bu çalışmanın da çağdaş mimarlar, mimarlık ve tasarım öğrencileri ve genç nesillerin önemli referans kaynaklarından biri olacağını düşünüyoruz. Sergimizi yakın zamanda Almanya'da da, fotoğraf ve mimari tutkunlarının ziyaretine açmayı amaçlıyoruz." dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden de serginin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak, "Binaların her biri, var olan mimari yapıların dışına çıkmayı başarabilmiş, dünyadaki başarılı örnekler arasında yer alan, entelektüel içeriğe sahip özgün yapılar. Nasıl bir coğrafyada, nasıl bir kentin içinde yer aldıklarını, iç mekanlarının ne tür özellikleri olduğunu fotoğraf karelerine aktarmak için gayret gösterdik. Ortaya çarpıcı bir tablo çıktı." diye konuştu.

Sergi 12 Ocak'a kadar açık

Sergideki son 10 yılın tarihine tanıklık eden binaların seçimine bağımsız bir danışma kurulu karar verdi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinin ödüllü genel merkez binasında açılan sergide, sanatçı Cemal Emden'in çektiği Türkiye mimarisinin son 10 yılını gözler önüne seren ve farklı özelliklerini yansıtan 35 binanın fotoğrafı yer alıyor.

Sergi, 12 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title