Haberler

Başkentli çiftçiler kırmızı mercimek hasadına başladı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilk kez başkentli çiftçilere dağıtılan kırmızı mercimek tohumunun hasadına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilk kez başkentli çiftçilere dağıtılan kırmızı mercimek tohumunun hasadına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi yerli üretimi artırmak ve kırsal kalkınmayı geliştirmek için çiftçilere tohum dağıtımından teknik eğitime kadar birçok konuda destek olmayı sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatılan kırsal kalkınma destekleri her geçen gün çeşitlenerek devam ediyor.

Nadas alanlarını daraltma, kuru tarım alanlarını değerlendirme ve girdi maliyetlerini düşürmek için bu yıl ilk kez Şereflikoçhisar, Bala ve Haymana'da 675 yerli üreticiye toplam 200 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.

Bu kapsamda yüzde 90'ı hibe, yüzde 10'u çiftçi katkı paylı olan kırmızı mercimek tohum desteğinden yararlanan çiftçiler, hasat işlemlerine başladı.

Çiftçiler memnuniyetini dile getirdi

Açıklamada görüşlerine yer verilen hasat işlemlerine başlayan çiftçilerden Murat Özyiğit, "Tohum desteğini daha önce hiç görmemiştik. Allah razı olsun. Mansur Başkanımız bize mercimek verdi. Onu ektik, şimdi de hasadını yapıyoruz. Çok mutluyuz. Mercimeği satıp, bitkisini hayvanlar için kullanacağız. Bize çok büyük katkı sağladı." ifadelerini kullandı.

Çiftçi Metin Köşker de, tohum desteğinden ilk defa bu yıl faydalandıklarını belirterek, 300 kilogram kırmızı mercimek tohumu aldığını, kırmızı mercimeğin çiftçi için çok karlı bir tohum olduğunu kaydetti.

Çiftçi Harun Aşıcı ise "Daha önce böyle bir hizmetten yararlanmamıştık. 100 dönümlük arazimi ektim. 300 kilo destek aldım. Başkanımız hububat olsun, bakliyat olsun hem bizim mahallemize hem de çevre ilçelere tohum desteğinde bulundu. Bu konuda hiçbir ayrım yapmadan, siyasi görüşe bakmadan her kesime yardım etti. Bugün de hasadımızı yapıyoruz, mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haymana Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title