Haberler

Başkent'in göbeği Somalililere ev sahipliği yapıyor

Güncelleme:

Başkent'in göbeği Somalililere ev sahipliği yapıyor -Ankara'nın göbeği Kızılay'da 2 sokak Somalili vatandaşların yurdu oldu -Somalili Yahya: "Müslüman olarak buradan memnunum, her yerde cami var" -Ankaralı esnaf: "Somalilerle kanki olduk" Ankara Kızılay'da 2 sokak Somali mahallesi oldu.

Başkent'in göbeği Somalililere ev sahipliği yapıyor

- Ankara'nın göbeği Kızılay'da 2 sokak Somalili vatandaşların yurdu oldu

-Somalili Yahya: "Müslüman olarak buradan memnunum, her yerde cami var"

-Ankaralı esnaf: "Somalilerle kanki olduk"

ANKARA - Ankara Kızılay'da 2 sokak Somali mahallesi oldu. Somali kültürünü Başkente taşıyan Doğu Afrikalı insanlar, Türkiye'de yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Afrika ülkesi Somali'den gelen insanlar, Başkent Ankara'da Sümer 1 ve Sümer 2 sokakta kendilerine yeni bir hayat kurdu. Eğitim, sağlık, iş imkanları gibi birçok sebepten ülkelerini terk edip Türkiye'ye yerleşen bu insanlar kendi kültürlerini yaşatmaya devam ediyor. Kızılay'ın ev sahipliği yaptığı bu insanlar, lokanta, kafe, berber, butik, kuaför ve market gibi birçok iş yerinin de sahibi. Hatta, Türkçe bilmedikleri için market alışverişinde zorlanan Somalililer için bir girişimci Somali esnafı Mart 2020'de ilk Somali süpermarketini açtı. Dükkanlarının içini ise kendi ülkelerine özgü tasarımlarla süslüyorlar.

Somalili Yahya 2 buçuk sene önce Türkiye'ye yerleştiğini belirterek, "İnsanlar çok iyiler. Anlıyorlar bizim durumu. Onları biz seviyoruz. Genel olarak çok iyiler. Müslüman olarak buradan memnumun. Her yerde cami var. Türkler bize yardım ediyorlar. Onu biz seviyoruz" diye duygularını dile getirdi.

O sokakta esnaf ise Somalili insanların 2-3 senedir orada yaşadıklarını belirterek, "Her türlü işi yapıyorlar, marketiydi, perdecisiydi, danışmanıydı. Aklınıza gelebilecek her türlü işi yapıyorlar. Bu sokak ve bir alt sokak Fevzi Çakmak'a büyük bir hareketlilik kattılar" dedi. Dillerine henüz alışamadıklarını ifade eden esnaf, "Bir faydaları var. Benim kankilerim var. Sohbet, muhabbet güzel. Düzgün insanlar. Bir şeylerini görmedim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kızılay Ankara Somali Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title