Haberler

Başkent'te Yılbaşı ve Bayram Hazırlıkları

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankaralıların Yılbaşı ve Bayramı Rahat ve Huzur İçinde Geçirebilmeleri İçin 30 Aralık Cumartesi Günü Başlayıp, 3 Ocak Çarşamba Günü Akşam Saatlerine Kadar Sürecek "Bayram Önlemlerini" Açıkladı.

Ankara Valisi Kemal Önal, vatandaşların yılbaşı ve kurban bayramını rahat ve huzur içinde geçirebilmelerini sağlamak amacıyla 30 Aralık Cumartesi günü başlayıp, 3 Ocak Çarşamba günü sona erecek önlemler aldıklarını bildirdi.

Vali Önal Ankara Valiliği'nin almış olduğu kararlara ilişkin yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı ve yılbaşı nedeniyle Ankara'da eğlence ve alışveriş merkezleri, PTT binaları, gar, metro, Ankaray, otogar, otobüs ve minibüs duraklarında, cami ve mezarlıkların çevresinde kalabalıkların oluşacağı ve şehriçi-şehirdışı yollarda trafik yoğunluğun meydana geleceği değerlendirildiğini ifade etti. Önal, bu nedenle trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılarak gerekli güvenlik ve trafik önleminin alınacağını bildirdi.

BELİRLENEN YERLER DIŞINDA KURBAN KESİLEMEYECEK

Önal, Ankara'da kurban satış ve kesim yerlerinin daha önce ilan edildiğini vurguladı. Önal, ilan edilen bu yerlerin dışında satış ve kesim yapılmasını kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Önal, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi halka açık yerlerde kurban kesimine Kurban Kesim Komisyonunun kararı çerçevesinde izin verilmeyeceğini hatırlattı.

JANDARMA HAZIR

Vali Önal, İl Jandarma Komutanlığı'nın kendi alanında gece ve gündüz trafik ve diğer denetimleri yapacağını, doğabilecek her türlü olayı anında önleyebilecek yeterli kuvvetin hazır bulundurulacağını kaydederken, kırsal kesimdeki olaylarla ilgili konuların Jandarma'nın 156 numaralı telefonuna bildirilebileceğini belirtti.

Önal, vatandaşların sağlık hizmetlerinin aksamaması için önlemlerin alındığını, acil durumlar için vatandaşın 112 numaralı telefonu arayabileceğini bildirdi. Önal, Gıda Kontrol ve Çevre Şube Müdürlüğü ekiplerince de denetimlerin yoğunlaştırılacak olmasına karşın vatandaşların konu ile ilgili şikayetlerini 3859700 numaralı telefona yapabileceklerini kaydetti.

BELEDİYELERDEKİ ÖNLEMLER

Vali Önal, EGO'nun şehir içi ulaşım ve mezarlıklara ulaşımı rahatça sağlayacaklarını, ASKİ'nin de bayram süresince normal su programlarını uygulayarak, su kanal ve arızaları için nöbetçi ekipler hazır bulunduracağını bildirdi.

Önal, BEDAŞ'ın hizmet alanı içerisindeki elektrik enerjisinin sürekliliği bakımından arızalara zamanında ve en seri şekilde müdahale edebilmek ve herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için araç, teçhizat ve ekip yönünden gerekli tedbirlerin alındığını, bayram süresince 2317090 numaralı telefonun aranabileceğini ifade etti. Önal, vatandaşların gürültü konusundaki şikayetlerini de 176 no'lu Alo Gürültü hattını arayarak iletebileceklerini bildirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title