Haberler

Başkent'te Ulaşıma Zam

Başkent'te, Toplu Taşım Ücretlerine Zam Geldi. Yarın Uygulamaya Başlayacak Olan Yeni Tarifeye Göre Tam Bilet 1.5 YTL, İndirimli Bilet İse 1.15 YTL'ye Yükseldi.

Başkent'te, toplu taşım ücretlerine zam geldi. Yarın uygulamaya başlayacak olan yeni tarifeye göre tam bilet 1.5 YTL, indirimli bilet ise 1.15 YTL'ye yükseldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nda alınan karar gereğince, yarın uygulanmaya başlayacak yeni tarifeye göre çok binişli kartlarda tek biniş 1 YTL'den 1.2 YTL'ye çıktı. Özel Halk otobüsleri ve minibüsler de yarından itibaren 1.5 YTL'den yolcu taşımaya başlayacaklar. Ulaşım Koordinasyon Kurul toplantısında, son olarak geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan artışın ardından akaryakıt fiyatlarının 2.13 YTL'den 2.52 YTL'ye çıktığı,

sektöre ilişkin de yedek parça ve işçilik maliyetlerinin de ortalama yüzde 17'lik bir artış gösterdiği belirtilerek, toplu taşıma ücretlerine 20 YKr'lik artış yapılmasının benimsendiği belirtildi.

Yarın sabahtan itibaren yürürlüğe girecek olan uygulamayla, Ankara şehir içi toplu taşıma fiyat tarifelerinde kısa mesafeli minibüs ücreti 1.50 YTL, uzun mesafeli minibüs fiyatları 1.80 YTL, manyetik kart kullanılan toplu taşıma araçları olan metro, Ankaray ve EGO otobüslerinde tek binişlik kartlarda tam bilet 1.50 YTL, indirimli (öğrenci) bilet 1.15 YTL, çok binişli tam bilet tek biniş 1.20 YTL, çok binişli indirimli tek biniş 1.10 YTL oldu. Manyetik kart kullanılmayan özel toplu taşım araçlarında ise

tam bilet 1.30 YTL'den 1.50 YTL'ye, indirimli bilet ise 90 YKR'den 1.15 YTL'ye çıktı.

(TAN-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title