Haberler

Başkent'te Travestilerden Eylem

Pembe Hayat Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti ve Transeksüel Dayanışma Derneği üyeleri, travestilere yönelik para cezalarını ve travesti cinayetlerini protesto için kefen giyerek eylem yaptı.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde vatandaşların şaşkın bakışları arasında toplanan bir grup travesti, üzerlerinde "Travesti olmanın bedeli 117 YTL", "Polis şiddetine son", "Travestiyiz, buradayız, alışın" yazılı kefenlerle yere yatarak eylem yaptı. Grup adına bir açıklama yapan Buse Kılıçkaya, yaşanan vahşetin gerçek yüzünü göstermek için bir araya geldiklerini belirterek, "2 gün önce Bursa'da İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun önünde yapılan basın açıklamasında 'tekrar doğmak istiyorum' diyen, insanca yaşamak için

mücadele eden arkadaşımızın katili sadece onu bıçaklayan zanlı mı? Transeksüelleri ve travestileri görmezden gelen, fuhuş yapmaya zorlayan zihniyetlerinizin bu cinayetle ilgisi olmadığını kim söyleyebilir?" dedi.

Ece'yi ona başka iş imkanı vermeyen, eğitim hakkını ihlal edenlerin öldürdüğünü söyleyen Kılıçkaya, "Hiçbir sosyal güvencesi olmayan, fuhuş dışında çalışma imkanı olmayan bizlerin para cezasını hangi parayla ödeyeceğiz. 117 YTL para cezası kesilerek, keyfi olarak saatlerce gözaltına alınıyoruz. Zorunlu seks işçiliğine itilmemiz kabahat değil de, insanca bir yaşam istememiz mi kabahat?" diye konuştu.

Temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını istemediklerini söyleyen Kılıçkaya, "Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının tanımlanmasını talep ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

(BC-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title