Haberler

Başkent'te Tencereli Tavalı "Sanat Pespayeliğine Hayır!" Eylemi

Ankara'da yaz dönemiyle birlikte artan kültür ve sanat kirliliğini protesto için tencere tavalı eylem düzenlenecek Ankara'da yaz dönemiyle birlikte artan kültür ve sanat kirliliğine hayır demek için "tencereli tavalı" eylem düzenlenecek."Ben"...

Ankara'da yaz dönemiyle birlikte artan kültür ve sanat kirliliğini protesto için tencere tavalı eylem düzenlenecek Ankara'da yaz dönemiyle birlikte artan kültür ve sanat kirliliğine hayır demek için "tencereli tavalı" eylem düzenlenecek. "Ben Ankara" adlı projeyle "Kültür Başkenti Ankara" için yola çıkan gönüllüler kentte sanat yaşamının yeniden nitelik kazanması ve Ankara'nın da İstanbul gibi caz, klasik ve rock müzikte dünyanın çekim merkezi haline gelmesi için seslerini yükseltecek.

-KÜLTÜR BAŞKENTİ ANKARA İÇİN CAZZ'LIYORUZ-

Ankara'da müzikseverler, Başkent'in yeniden dev sanatçıların uğrak yeri olması ve kentte amatör-profesyonel sanatçılara destek verilmesi için belediye, devlet ve özel sektörü göreve davet etmek üzere bu gece tencereli tavalı eylem yapacak.

-UĞRAMAZ OLDULAR...-

Jethro Tull, Aaron Copland, Blind Guardian, Manhattan Transfer, Yuri Bashmet, Yehudi Menuhin, Joaquin Rodrigo, Garry Burton, Karsten Andersen, Pierre Fournier, Chick Corea, Alirio Diaz, Igor Oistrakh, Enrico Macias, Al Di Meola, Andre Navarra, Jean Pierre Rampal, Fairport Convention, Herbie Mann, Inti Ilimani, Spyra Gyra, Luciano Pavarotti, Wishbone Ash... dünya müziğinin zirvesinde yer alan bu ve benzeri birçok isim, geçmişte turnelerinde Ankara'ya da yer veriyordu. Başkent son yıllarda ise tam bir "kültür-sanat çölü" görünümü veriyor. Yaz döneminde Ankara'da öne çıkan kültür etkinlikleri arasında Güvenpark'ta Güven Anıtı önüne dikilen plastik dinazor heykelleri ve "indirim festivali" dolayısıyla Kızılay'da düzenlenen arabesk konserler öne çıkıyor.

-"ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE PAKETLENMİŞ YAŞAMA HAYIR!"-

Ankara'nın yeniden dünyanın büyük rock, klasik ve caz şöhretleri için uğrak yeri olmasını isteyen Başkentli müzikseverler yaptıkları yazılı açıklamada şöyle dediler:

"Başkent kimliği kültür ve sanatın kimliğidir aynı zamanda Ankara'da kültür ve sanat etkinlikleri, tiyatro, opera izleyenlerin sayısı giderek azalıyor. Akşam kapısında sıra beklenen kuyruk olunan, operalara, konserlere, tiyatrolara hasret kaldık Kültür yapıları, kültür mekanları bir bir yaşantımızdan alındı. Devlet tiyatroları kapatılıyor Bu kentte yaşayan bizleri, evlerimize hapsetmeye çalışıyorlar Kültür ve sanata yatırım yerine, tüketim kültürü körükleniyor Bize sunulan alışveriş merkezlerinde paketlenmiş her şey dahil yaşamları reddediyoruz. Başkentte; gündelik hayatımızın kültür ve sanatla, ruhumuzun müzikle buluşmasını istiyoruz. Kültür Başkenti Ankara için, daha fazla sanat, daha fazla hayat için CAZZlıyoruz. Ses çıkaran ne varsa, tencere, tava, sopa, kapak, enstrümanını al gel.."

Daha önce şehitler dolayısıyla ertelenen "Ben Ankara" eyleminin "Bir kentin kaynağına dönerek geleceğine sahip çıkması, uyanışı, isyanı" olduğu belirtilirken Kültür Başkenti Ankara" için yapılacak eylemin bu gece saat 20.06'da Tuna Caddesi'nde eski "Yeni Sahne" önünde başlayacağı bildirildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

title