Haberler

Başkent'te Korsan Kitap ve Cd Operasyonu

Ankara Polisinin Korsan Yayınlara Yönelik Düzenlediği Operasyonda 19 Bin 275 Adet Kitap ile 58 Bin 529 Adet Cd Ele Geçirildi.

Ankara polisinin korsan yayınlara yönelik düzenlediği operasyonda 19 bin 275 adet kitap ile 58 bin 529 adet CD ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerinin okulların açılması nedeniyle son bir ayda Olgunlar Sokak, Karanfil Sokak ve okullar çevresinde yaptığı uygulamalarda 19 bin 275 adet bandrolsüz İngilizce kitap ele geçirildi. Ayrıca Yunus Emre Halk Pazarı, Metro istasyonu çıkışları, Ulus, Posta Caddesi, Hükümet Caddesi, Karanfil Sokak, Selanik Caddesi, Bentderesi Caddesi ve Sanayi Caddesi'nde yapılan arama ve uygulamalarda 58 bin 529 adet bandrolsüz CD, 5 bin 130 adet CD kartoneti ele

geçirilirken, 29 adet bilgisayar kasası incelenerek 44 adet korsan yazılım programı tespit edildi. Yapılan bu uygulamalarda 28 kişi, haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan, son bir ay içerisinde Güvenlik Şube Müdürlüğü Basın Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak ilgili mahkemelere çıkarılan ve haklarında yakalama emri olan 6 kişiden B.Ç. ve H.İ. ile A.Ç. tutuklandı. 3 zanlı ise serbest bırakıldı.

(BC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title