Haberler

Başkent'te Köprülü Kavşak Çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kentin Çeşitli Bölgelerinde Yapılacak Köprülü Kavşak İnşaatları Nedeniyle Bazı Yollar 6 Temmuz Pazar Gününden İtibaren Trafiğe Kapatılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli bölgelerinde yapılacak köprülü kavşak inşaatları nedeniyle bazı yollar 6 Temmuz Pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak.

Gimat Anadolu Bulvarı 17. Cadde kesişimi ve Sincan İstasyon Caddesi Silolar Demiryolu Köprülü Kavşak çalışmaları ile Eti Köprüsü inşaatı nedeniyle söz konusu bölgelerdeki yolların trafiğe kapatılacağını ve yeni trafik düzenlemesi yapılacağını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, inşaatlar süresince araç sürücülerinin belirlenen alternatif güzergahları kullanabileceklerini belirtti. Yetkililer ayrıca, toplu taşım araçlarının da bu yeni güzergahları takip edeceklerini, çalışma alanlarındaki yerleşim ve iş merkezlerine ulaşımların kontrollü geçiş noktalarından sağlanacağını kaydetti. Çalışma yapılacak inşaat bölgeleri ve bu süre içerisinde sürücülerin kullanılabilecekleri alternatif güzergahlar şöyle:

"- Ostim ve Gimat kavşaklarının inşaatı nedeniyle önceden olduğu gibi Başkent Bulvarı, Vedat Dalokay Parkı girişinden, Bağdat Caddesi'nin ise Demetevler 12. Cadde Kavşağı'ndan itibaren taşıt trafiğine kapalılığı devam edecek. Ayrıca, Bağdat Caddesi'nin Aselsan Kavşağı ile Atisan Kavşağı arası geliş ve gidiş olarak taşıt trafiğine açık bulundurulacak. Keçiören ve Demetevler yönünden gelip, Ostim ve Batıkent istikametine gidecek sürücülerin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı (İstanbul Yolu'nu) takip etmeleri, İvedik Caddesi'ni, 18. Cadde'yi, 101. Sokağı ve Alınteri Bulvarı'nı takip etmeleri, - Batıkent ve Ostim yönünden gelip, Demetevler ve Keçiören yönüne gidecek sürücülerin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı (İstanbul Yolu'nu) takip etmeleri ve Alınteri Bulvarı'nı, 101. Sokağı, 18. Cadde'yi ve İvedik Caddesi'ni takip etmeleri, - Ostim yönünden gelip, Atisan ve Yıldız Sanayi istikametine gidecek sürücülerin Alınteri Bulvarı'nı, Uzay Çağı Caddesi'ni takip etmeleri, - Yıldız Sanayi ve Atisan yönünden gelip, Ostim'e gidecek sürücülerin Uzay Çağı Caddesi ve Alınteri Bulvarı'nı takip etmeleri, - Anadolu Bulvarı'nın İvedik yönünden gelip, ODTÜ istikametine gidecek sürücülerin Anadolu Bulvarı'ndan sağa dönerek 18. Cadde, 101. Sokak'tan sola dönerek 17. Cadde, 16. Cadde (Aselsan yanı), 9. Cadde ve 2. Cadde'den yine sağa dönerek Anadolu Bulvarı'nı takip etmeleri, - ODTÜ istikametinden gelip, Çevre Otoyolu (İvedik) istikametine gidecek sürücülerin Anadolu Bulvarı'ndan sola dönerek 2. Cadde, 9. Cadde, 16. Cadde (Aselsan yanı), 17. Cadde, 101. Sokağı takip etmeleri gerekmektedir." Bölgeye yapılacak köprülü kavşak inşaatı nedeniyle Sincan Ayaş Caddesi'nin (GMK Bulvarı'nın) Bosna ile Atatürk caddeleri arasında kalan bölümü de taşıt trafiğine tamamen kapatılacak. Sürücülerin kullanabileceği alternatif güzergah ise şöyle:

"- Ayaş istikametinden gelip, Eskişehir-Etimesgut-Ümitköy yönüne gidecek sürücüler, Ayaş Caddesi'nden (GMK Bulvarı'ndan) sola dönerek Bosna Caddesi'ni takip edip, Pazar Sokak'tan sağa dönerek hemzemin geçitten geçip, Atatürk Caddesi'ne (İstasyon Caddesi'ne) çıkarak istedikleri yöne ulaşabilecekler.

- Etimesgut yönünden gelip Ayaş, Fatih Mahallesi yönüne gidecek sürücüler; Atatürk Caddesi (İstasyon Caddesi) üzerindeki hemzemin geçitten geçerek, Pazar Sokak'tan sola dönüp, Bosna Caddesi'ni takip edip, Ayaş Caddesi'ne (GMK Bulvarı'na) çıkarak istedikleri yöne ulaşabilecekler.

- Etimesgut yönünden gelip, Eryaman yönüne gidecek sürücüler; Atatürk Caddesi (İstasyon Caddesi) üzerindeki hemzemin geçitten geçerek, Pazar Sokağı, Faaliyet Sokağı ve Nergis Sokağı takip ederek, Çatalca Sokak-Ayaş Yolu kesişiminde bulunan sinyalize kavşağı kullanarak istedikleri yöne ulaşabilecekler.

- Lale Mahallesi'nden Ayaş-Fatih Mahallesi-Eryaman yönüne gidecek sürücüler; Ankara Caddesi'nden sola Polatlı Caddesi'ne dönerek, sonrasında Bosna Caddesi'ni takip edip, Ayaş Caddesi'ne (GMK Bulvarı'na) çıkarak istedikleri yöne gidebilecekler." Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatlarına başlanılan köprülü kavşak çalışmaları kapsamında, genişletilmesi için yıkılıp yeniden inşa edilecek olan Eti Köprüsü nedeniyle de köprünün Konya'dan Samsun yönüne gidiş istikameti taşıt trafiğine kapatılırken, Samsun'dan Konya yönüne gidiş istikameti ise açık olacak. Çalışmalar süresince kullanılacak alternatif güzergahlar ise şöyle:

"- Konya yönünden gelip Samsun istikametine gidecek sürücüler; Mevlana Bulvarı'ndan (Konya Yolu) Celal Bayar Bulvarı'nı, Degol Caddesi Köprülü Kavşağı'ndan sağa dönerek Hipodrom Caddesi veya Kazım Karabekir Caddesi'ni takip ederek istedikleri yöne devam edebilecekler." (TS-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title