Haberler

Başkent'te gıda denetiminde 80 işletmede olumsuz sonuç çıktı

ANKARA'da, gıda denetim seferberliğinin 4'ncü gününde marketlerde denetim yapıldı.

ANKARA'da, gıda denetim seferberliğinin 4'ncü gününde marketlerde denetim yapıldı. Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, ilk 3 günde Başkent'te bin işletmede denetim yaptıklarını ve 80 işletmede olumsuz sonuç çıktığını söyledi.

Ankara Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli 279 gıda kontrolörü, gıda denetim seferberliğinin ilk gününde süt ve süt ürünleri, 2'nci gününde et ve et ürünleri, 3'ncü gün ekmek ve unlu mamuller üreten firmaları denetlendi. Tüm ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen 4'ncü gününde ise süpermarket ve gross marketler kontrol edildi. Gıda denetim uzmanları, şarküteri, meyve, sebze, kasap ve kuru gıda reyonlarını inceledi. Görevliler reyonlarda özellikle hijyen ve temizlik koşullarına baktı. İş yerlerinde satılan gıdalara ilişkin belgeler kontrol edildi. Bazı gıdalardan alınan numuneler, laboratuvar incelemesine gönderildi. Tespit edilen eksiklikler ile ilgili tutanak tutuldu ve bunların giderilmesi için iş yeri sahiplerine süre verildi.

'BİN İŞLETMEDEN 80'İNDE OLUMSUZ SONUÇ ÇIKTI'

Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, gıda seferberliğinin başladığı Pazartesi gününden bu güne bin işletmede denetim gerçekleştirdiklerini ve 80 işletmede olumsuz sonuç çıktığını söyledi. Korkmaz, "Uygulanacak cezalara ilişkin firmaların bir haftalık bir itiraz süresi var. Bu süreden sonra para cezalarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacak" dedi. Özellikle bu mevsimde marketlerde satılan sebze ve meyvelerde ilaç kalıntısı olup olmadığına dair numuneler alındığını belirten Korkmaz, "Marketlerde bu mevsimde satılan tüm meyve ve sebzelerden numuneler alınacak. Herhangi bir ilaç kalıntısı olup olmadığına ilişkin laboratuvarlarımızda detaylı inceleme yapılacak. Yapılan incelemeler sonunda sonuçlar bir kaç gün içinde çıkacak ve kamuoyuyla paylaşılacak. Sonuçlar olumsuz çıkması halinde firmalara 27 bin lira civarında idari para cezası uygulanacak" dedi.

'ISPANAK RAHATLIKLA TÜKETİLEBİLİR'

Süpermarkette sebze reyonunda bulunan ıspanakları inceleyen gıda denetim uzmanları ıspanaklarda ilaç etken maddesiyle alakalı incelenmek üzere numune aldı. Numune alma sırasında konuşan Bülent Korkmaz, "Geçen yıl Beypazarı'nda lokal bir bölgede bir ottan kaynaklı sıkıntı yaşamıştık. O olaydan sonra ıspanaktan aldığımız numunelerde bir olumsuzluk çıkmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla tüketebilirler" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Korkmaz Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title