Haberler

Başkent'te Çankırı Tanıtım Günleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çankırı Organize sanayisinde su talebiyle ilgili bir konu Başbakanımız vasıtasıyla bana iletildi."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çankırı Organize sanayisinde su talebiyle ilgili bir konu Başbakanımız vasıtasıyla bana iletildi. Onu da dün gece inceleyip, gereken talimatı verdim" dedi.

Başkent'te 30 Mayıs-3 Haziran günleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak "Çankırı Tanıtım Günleri" açılışı bugün yapılan törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Meclis İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç katıldı.

Törenin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı için en büyük yatırımları bakanlığının yaptığını anlatarak, "Şu anda birinci sırayı muhafaza ediyoruz. Çankırı için çok güzel hizmetlere imza attık" dedi.

Çankırı'nın ve ilçelerinin suyu olmadığını belirten Eroğlu, geçmişte nüfusu 100 binden büyük şehirlere su teminiyle ilgili bir kanun olduğunu ancak Çankırı'nın kanun kapsamına girmediği için susuz kaldığını hatırlattı. "İlk defa biz bir kanunu by-pass ederek, Çankırı'ya Devlet Su İşleri (DSİ) olarak Güldürcek Barajı'nda güldür güldür bir su getirdik. Aynen Ankara ve İstanbul'daki gibi muhteşem bir içme suyu arıtma tesisi yaptık" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU'DAN ÇANKIRILILARA MÜJDE

2012-2013 yıllarını Çankırı'da yatırım yılı ilan ettiklerini dile getiren Eroğlu, "Bu yatırımlar devam edecek. Çankırılılar vatana millete bağlı, güzel insanlar, yiğit insanlar, onlar için ne yapılsa azdır" dedi.

Çankırı'da yapılan çalışmaları anlatan Eroğlu, 3 dere ıslahı yapıldığını ifade ederek, "Çankırımızın su ihtiyacı var. Çankırı'nın özellikle sulama suyu ihtiyacını karşılamak için 16 gölet, baraj ve sulama tesisi için karar aldık. O müjdeyi veriyorum" şeklinde konuştu.

Eroğlu, Çankırı Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak yatırımların hayırlı olmasını dileyen Eroğlu, "Özellikle bunu bana milletvekilim Hüseyin Filiz söylediği zaman duygulanmıştım. Hatta orada DSİ'nin yapmak istediği bir proje vardı. Onu da yaptık. Ayrıca şu anda organize sanayisinde su talebiyle ilgili bir konu Başbakanımız vasıtasıyla bana iletildi. Onu da dün gece inceleyip, gereken talimatı verdim" dedi.

Çankırılılara bir müjde daha veren Eroğlu, "Bazı ilçelerde otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu ihtiyacı vardı. 4 tane daha eksik olan ilçelerde istasyon kuracağız" diye konuştu.

"ÇANKIRI, ORTA ANADOLU'NUN PARLAYAN YILDIZI"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çankırılıları yürekten kutlayarak, "Çankırı'daki birlik ve beraberlik anlayışını her zaman yakından ve ilgiyle izledik, bu Çankırı'nın gücü olsa gerek. Çankırı Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı" dedi.

Güler, Çankırı'nın ilerleyen dönemde yapılan yatırımlarla hizmet standardını yukarılara çekeceğini belirten ancak en önemlisinin memleket sevgisi olduğunu belirtti. Bakan Güler, şunları kaydetti:

"Biz her zaman AKM'ye geliriz illerin açılış günlerine katılırız ve 'ne güzel illerin tanıtımı yapılıyor' deriz. Bir de burada memleket hasretini gideriyorsunuz diyoruz ama burada pek memleket hasreti giderecek bir şey yok. Çünkü Çankırılılar için memleket hasreti denen bir şey yok, Ankara bir adım, Ankara'da da birçok Çankırılı var. Bu nedenle de hasreti gidermekten ziyade bir araya gelmenin, bu güzellikleri yaşamanın hazzını yaşayacaksınız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise Çankırılılarla birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Şahin, "Ben 45 yıl cebinde Çankırı nüfus kağıdını taşımış ve bununla hep iftihar etmiş bir kardeşinizim, hemşehrinizim" dedi.

AKM'de diğer illerin tanıtım günleri etkinliklerinin yapıldığını hatırlatan Şahin, "Ancak en görkemli açılışlardan birini bugün Çankırılı hemşehrilerimizle yapıyoruz. Organizasyon emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title