Haberler

Başkent'te Çadırda Yaşayan Suriyelileri Tahliye Çalışmaları

Başkent’te belediye ekipleri, sabah saatlerinde donarak hayatını kaybettiği iddia edilen Suriyeli bebeğin yaşadığı çadırları boşaltmak istedi.

Başkent'te belediye ekipleri, sabah saatlerinde donarak hayatını kaybettiği iddia edilen Suriyeli bebeğin yaşadığı çadırları boşaltmak istedi. Uzun süren ikna çabalarının ardından 10 Suriyeli kışı geçirmek üzere bir okula yerleştirildi.

Suriyeli bir bebeğin, Çankaya Dikmen Vadisi'nde kurulan çadırlarda donarak hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, kaymakamlık yetkilileri ve polis ekipleri, akşam saatlerde Suriyeliler'in yaşadığı çadıra geldi. Yetkililer, çadırlarda yaşayan Suriyelileri kışı geçirmek üzere Çankaya'da bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu'na götürmek istediklerini söyledi.

Araçların inmesinin mümkün olmadığı yerdeki çadırlarda yaşayan Suriyelilere ulaşmak isteyen zabıta ekipleri, Suriyeli bir çocuktan çadırda yaşayanlara haber göndermesini istedi. Bir süre sonra çok sayıda Suriyeli ekiplerin bulunduğu yere geldi. Ekipler, çadırlarda yaşayan Suriyelileri, kışı geçirmek üzere sıcak bir yere götürmek istediklerini iletti. Buna karşılık Suriyeliler, kurdukları çadırlarda kalmak istediklerini, gerekli yardımların çadırlara getirilmesini talep etti.

Yetkililerin yaklaşık 4 saat süren ikna çalışmaları sonucunda, sadece 10 Suriyeli tahliye edilmeyi kabul etti. Tahliye sırasında, bir polis memuru Suriyeli bebeği kucağında taşıdı. İkna olan 10 Suriyeli, belediye otobüsüyle kışı geçirecekleri okula götürüldü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title