Haberler

Başkent'te "Bukalemun" Operasyonu

Ankara Polisinin Piyasaya Sahte Para Süren Bir Şebekeye Yönelik Düzenlediği Operasyonda 5 Kişi Gözaltına Alındı.

Ankara polisinin piyasaya sahte para süren bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde, Emine A. liderliğindeki bir grubun örgütlü bir şekilde piyasaya sahte para sürdükleri belirlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 'Bukalemun' adlı operasyon düzenlendi. Emine A. isimli zanlının elebaşı olduğu şebekenin, Ankara dışından temin ettikleri sahte euro ve ABD dolarlarını Ankara'da ve diğer illerde kolayca paraya

çevrilebilecek cep telefonu gibi ürünler alarak piyasaya sürdükleri tespit edildi. Şebekenin sahte parayla aldıkları ürünleri tekrar satarak 2. kez haksız kazanç elde ettikleri anlaşıldı. Bunun üzerine Ankara ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonda şebekenin ele başı Emine A. ile kocası Ramazan A., Ali A., Ömer Osman G. ve Taylan D. isimli şahıslar yakalandı.

Düzenlenen operasyonda, zanlılarla birlikte 8 adet sahte 500 euro, 1 adet 200 euro, 1 adet 50 euro, 15 adet sahte ABD Doları, 3 adet sahte 50 YTL, 3 adet sahte nüfus cüzdanı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 300 dolar, bin 25 euro, 730 YTL, 10 adet cep telefonu, sim kartları ve hafıza kartları ele geçirildi. 5 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, bir cinayetle ilgili aranan aile fertlerinden Gökhan A. da yakalanarak İstanbul polisine teslim edildi.

Öte yandan Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları bir başka çalışmada, Altındağ'da faaliyet gösteren bir eczane sahibinin müşterilerinin sağlık karnelerini alarak sahiplerinin haberi olmadan muayene olmaksızın tanıdıkları doktorlara ilaç yazdırdıkları tespit edildi. Zanlıların bu ilaçların paralarını Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan tahsil ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda Eczane sahibi Emine B.K., ve eczane kalfaları Fuat Y. ve Ümit K. isimli 3

kişinin şüpheli olarak ifadelerine başvuruldu. Yapılan aramada araçlarının içinde 95 adet değişik şahıslara ait karne, bin 450 adet ilaç kupürü, 2002 adet kupürü kesilmiş ilaç kutusu, 495 adet reçete, 1 adet bilgisayar kasası ele geçirildi. Olayla 4 doktorun ifadesine başvuruldu.

(BC-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title