Haberler

Başkent'te Bayram Öncesi Temizlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Başkent’in kalabalık bölgelerinde temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Başkent'in kalabalık bölgelerinde temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Ankara'da 24 saat rutin temizlik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, her gün yüz binlerce kişinin uğrak alanı olan, başta Kızılay olmak üzere Sıhhıye ve Ulus bölgelerinde, parklar, otobüs durakları, kaldırımlar, üstgeçitler ve çöp koyma alanlarında sıcak sulu temizlik gerçekleştirdi.

Ekipler, Hacı Bayram Camii gibi ibadet yerlerinde de bayram öncesinde çok sayıda temizlik işçisi ve ekipmanla temizlik yaptı.

Büyükşehir temizlik ekipleri, Kızılay, Ulus gibi "yaya-yoğun" bölgelerde özellikle toplu çöp poşeti bırakılan yerleri sıcak sulu sistemlerle deterjanla yıkadı ve yayalara sağlıklı yürüyüş ortamı hazırladı.

SIHHIYE'DE YOĞUN MESAİ

Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin sık yapıldığı Sıhhiye ve Güvenpark bölgelerinde gözden kaçan atıkları toplayarak çevre kirliliğini önlemeye çalışırken, çevreye yazılan yazıları da silerek, görsel kirliği ortadan kaldırdı. Ekipler, parkları da tatil süresince temiz tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ATATÜRK BULVARI'NDA YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de bayram öncesinde Kızılay Atatürk Bulvarı üzerindeki refüjlere çiçek ve çalı grubu dikiyor. Taflan, bodur hanım tuzluğu ve bodur ateş dikeni gibi binlerce çalı grubunun tercih edildiği Bulvar'da, dikim çalışmalarının, bayrama kadar Kızılay Meydanı'nı da kapsayarak tamamlanması planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title