Haberler

Başkent 2016'da Taşınıyor!

Güncelleme:

Yaşam standartlarını yükseltmek isteyen on binlerce Ankaralı, önümüzdeki yıl yeni evlerinde yeni yaşamlarına başlamaya hazırlanıyor.

'Geleneksel konut' algısı değişen Ankara'nın neredeyse her bölgesinde yüksek katlı, sosyal donatı alanlarına sahip, kalite standartları üst seviyede konut projesi inşaatına rastlamak mümkün… Alıcının konuttan beklentisini güncelleyen konut projeleri, görünümü modernleşen kentte yeni yerleşim yerlerinin de ortaya çıkmasını sağladı.

'Eski Ankara' olarak bilinen Çankaya, Oran, Gaziosmanpaşa gibi bölgelerin son yıllarda biraz geride kaldığını ifade eden Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, kentin farklı bölgelerinin konut alıcısının gözdesi haline geldiğini belirtti.

-Ankara'nın taşı toprağı altın olacak

Bu yıl Başkent'in değerini oldukça artırdığını vurgulayan Öngün, şunları söyledi:

"Başkent Ankara'nın son yıllarda geçirdiği değişim beni oldukça mutlu ediyor. Başkent gelişiyor, yenileniyor, bu sayede ülke çapında daha da değerleniyor. İstanbul'un sıkışıklığının aksine, Ankara'nın daha bakir yerleşim yerleri sunuyor oluşu bu yıl kentin ivmesini artırmasını sağladı. Aynı zamanda inşa edilen çok sayıda iddialı proje de bu yıl sahiplerine teslim edilecek. Özellikle yeni yerleşim yerlerinde hayata geçirilen projelerde yaşamın başlaması, Ankara'nın taşını toprağını altın yapacak."

-2015 kazandırdı, 2016 'yaşatacak'

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 1 milyon 165 bin 381 konutun satılmasına karşın, bu yılın ilk 10 ayında toplam 1 milyon 40 bin 623 konutun satıldığını ifade eden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, rakamlara göre 2015'te konut satış rekorunun kırılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Bu durumun, siyasi belirsizlik dönemlerinde bile yatırımcının 'güvenilir liman' olarak konutu tercih ettiğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Altuntaş, "Yatırımcı geçtiğimiz yıl parasını konuta yatırdı. Ankara özelinde baktığımızda ise alıcının daha çok oturuma yönelik konutlara yöneldiğini söylemek mümkün. Konut almak isteyenler bu süreçte teslimi yakın konut projelerini daha yakından takip etmeye başladı. Konut projeleri 2015'te kazandırdı, 2016'da da yaşam başlayacak. Biz de Şahika Grup Yapı olarak Başkent'in yeni gözde yerleşim yerlerinden Beytepe'de hayata geçirdiğimiz Parktepe Evleri'ni önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde teslim etmeyi hedefliyoruz" dedi.

-'Modern yaşam' çağı 2016'da başlayacak

Ankaralı konut sahiplerine 2016'nın ilk aylarında teslim edilecek projelerden birinin de 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique olduğunu ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, projenin hayata geçirildiği Oran bölgesinin geçirdiği dönüşümün modern şehirleşmeye önemli katkısı olduğunu vurguladı.

Bölgenin son yıllarda konut projeleri tarafından yoğun olarak tercih edildiğine işaret eden Özçelik, şöyle devam etti:

"Oran, Ankara'nın yaşam standartları en yüksek bölgelerinden olmasına karşın yapılaşması bu değerine çok da uyum sağlamıyordu. Son yıllarda gözle görülür bir değişim içerisine giren Oran'da sosyal donatı alanları ve lüks kurguya sahip ilk tamamlanan konut projesi olan One Tower'da yaşamın başlaması, bölgede 'modern yaşam' kurgusunun boyut değiştirmesini sağlayacak. Önümüzdeki yıl bu kurgunun Oran'da başlayarak, tüm Ankara'yı kapsayacağı bir yıl olacak."

-Kalite çıtası yükseliyor

İmrahor Vadisi cephesiyle kent yaşamını doğayla bütünleştiren Nefis Çankaya Evleri'ni hayata geçiren YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya ise bu yıl konut sektöründe kalite ve konforun yanı sıra farkını ortaya koyan projelerin de öne çıktığının altını çizdi.

Çankaya, "Hayata geçirilen tüm projeler, kaliteli, konforlu, yaşam standartlarını yükselten özelliklere sahip. Bu durum elbette kalite anlayışının bir adım öteye geçmesini, konuttan beklentilerin de daha fazla artmasını sağlıyor. Ancak önemli olanın farklı kurgular hayata geçirebilmek olduğuna inanan bir firmayız. Konut sahiplerinin yaşantısına ne katabilirim, nasıl özelliklerle standart bir ev inşa etmenin ötesine geçebilirim gibi konular üzerinde düşünülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

-Beytepe ve İncek'te yeni yaşamlar-

Ankara'nın en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Muhanver Gözüm de Ankara'da özelikle Beytepe ve İncek'teki yeni onlarca konut projesine dikkati çekti.

Gözüm, inşaat sektöründe kabuk değiştiren Ankara'da firmaların da hızla markalaşma hamlesine giriştiğini ifade ederek, "Bu tablo Ankara'nın gelişimine gönül veren bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. MFZ'nin inşa ettiği ve büyük ilgi gören Allora Beytepe projesinin yanında Beytepe ve İncek'te onlarca projede yaşam 2016'da başlıyor. Başkent'te on binlerce kişi için gelecek yıl taşınma, yeni yuvalarına kavuşma yılı olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziosmanpaşa İstanbul Çankaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title