Haberler

Başkanvekili Temel'den Yoksullara Yardım Çağrısı

Güncelleme:

Adaletsiz gelir dağılımının en fazla yaşandığı kentlerden biri olan Batman'da yoksullarla dayanışma amacıyla Batman Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, kent zenginlerine yoksullarla dayanışma çağrısında bulundu.

Batman Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği yoksulların gıda ihtiyacının karşılanması ve yoksullarla dayanışmanın sağlanması amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Batman Kent Konseyi salonunda düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanvekili Serhat Temel, dernek yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını okuyan dernek yöneticisi Sosyolog Hatice Yılmaz, Batman Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin "el açtırmayalım, el ele verelim. Aç insan umudunu da yer" şiarıyla yola çıktığını belirterek, "Derneğimiz Kentimiz Batman'da ilk hedef olarak 'ölümcül yoksulluk' ile bilimsel-sosyolojek ölçüt ve metotlarla çözüm üretmek amacı ile kurulmuştur. On binlerce başvurudan kriterlere uyan ve tespiti yapılan aileler 2 yıldır düzenli olarak gıdalarını almaktadırlar. Kayıtlı aile sayımız sürekli yükselmektedir. Yoksullukla mücadelede en önemli şeyin 'sürdürülebilir' bir dayanışma olduğuna inanıyoruz. Batman hızla gelişen iller arasında gösterilmesine rağmen yoksul kesimi de hızla artmaktadır. Büyüyen bu yoksulluğa dur demenin sağlam ve örnek bir dayanışma ile olacağına inanıyoruz. Bu temelde Batman'daki tüm vatandaşlarımızı bizimle dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

'İmkanı olan ayda 5 lira da olsa Gıda Bankasına katkıda bulunun'

Yılmaz'dan sonra söz alan Başkanvekili Temel, kentte çalışan işçi, memur ve özellikle de zenginlere aylık olarak Gıda Bankası'na düzenli katkı yapma çağrısında bulunarak, "Yoksullukla mücadele kendi başına iyi niyetli bir kişinin ya da bir gurubun tek başına üstlenebileceği ya da bir çözüm bulacağı bir çalışma değildir. Yoksulluk sadece Batman'a özgü bir olgu da değildir. Hem yaşadığımız ülke hem dünyanın değişik yerlerinde yoksulluk adeta bir kader olarak bizlere yaşatılmak istenmektedir. Biz bu bilinçle şimdiye kadar Batman'da yaptığımız çalışmalarda hep bunları vurguladık. Bu kaderi değiştirebiliriz" dedi.

'Amacımız yoksulluğun siyasi rant alanı haline gelmesini engellemektir'

Bunun yol ve yöntemlerini bulma, bunun pratiğini açığa çıkarma konusunda çalışmaları olduğunu belirten Başkanvekili Temel, "İşte bu Gıda Bankası adı altında yürüttüğümüz çalışmalar bir nebze buna bir ışık da olabilecektir. Bizim en baştan beri, Batman Yoksullukla Mücadele Derneği olarak önemsediğimiz husus şudur; yoksulluğun siyasi bir malzeme, siyasi bir rant alanı olmaktan çıkarılması. En çok üzerinde durduğumuz, olması gereken hususlardan biri budur. İhtiyaç sahibi insanların, gurupların rencide edilmeden o yoksullukları herhangi bir amaca evirilmeden onlara ulaşabilme, insani temelde bu yardımın ya da bu çalışmanın onların en doğal hakkı olduğunu anlatabilmek. Biz aynı zamanda Batman'da bir anlayışı oturtmaya çalışıyoruz. Bugün eğer insanlar Batman'ın muhtelif yerlerinde yüzlerce ve binlerce aileler yoksul ve aç ise bu onların başarısızlığı, işe yaramazlığı, bir eksikliği değildir. Bunu anlatabilmektir. Yoksulluğa böyle yaklaşmamız lazım".

'Yoksullara yapılan yardımı reklam etme yaklaşımını kabul etmeyiz'

Batman'ın yoksul bir kent olduğunu belirten Başkanvekili Temel, "Bizim elimizdeki veriler, yaptığımız çalışmalar, bize gelen başvurular, cevap olmaya çalıştığımız hususların hepsini göz önünde bulundurduğumuzda Batman'da yoksulluk her geçen gün artıyor. Buna çözüm bulma konusunda benim çağırım şudur; Gıda Bankası, bizim bu projemiz dışında, Batman'da bu işi yapmak isteyen kim varsa az önce belirttiğim ilkeler çerçevesinde, onları rencide etmeden, siyasi bir amaca hizmet etmeden yapıyorsa bizim başımızın üstünde yeri vardır. Gelsinler, biz onlara destek de verelim, elimizdeki bilgileri, belgeleri, verileri de kendileriyle paylaşalım, haritamızı ortaya koyalım, birlikte de çalışalım. Ama işte içinde bulunduğumuz Ramazan ayı en fazla bu konunun suiistimal edildiği, birilerinin reklam alanı haline geldiği bir zamandan andan bahsediyoruz. Biz böyle bir yaklaşımı kabul etmeyiz. Yoksul bir aileye yapılan yardımı reklam etmek ahlaki değildir. Kim yapıyorsa yapsın, iyi niyetle de yapsa ahlaki değildir. İllaki o yardımı yapacaksa, temiz niyetle zekatını verecekse adres bellidir, buyursun Gıda Bankası'na gelsin, listeyi çıkaralım, hangi aileyi istiyorsa ona verelim. Ama ilkelerimize, kriterlerimize uyacak şekilde. Diğer türlü bütün bunlar bizim tarafımızdan kabul edilmeyen yaklaşımlardır. Zaten bu projenin ortaya çıkış nedeni de bu ve benzeri reklam kokan, ranta çeviren, bu yoksulluk durumunu değiştirmeye dönüktür" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title