Haberler

    Başkanlığı Bırakıyor, Bakanlığa Devam

    BAŞBAKAN Angela Merkel'in CDU liderliğini bırakacağını açıkladığı günden bu yana Almanya'da bütün gözler Horst Seehofer'in üzerindeydi. Bayvera seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından uzur süre eleştirilen Seehofer'e haftalardır istifa baskısı yapıldı. Bugüne kadar bu konuda sessiz kalmayı tercih eden CSU lideri Horst Seehofer, sonunda beklenen açıklamayı yaptı. 2008'den bu yana CSU lideri olan Seehofer, parti liderliğini bırakacağını açıkladı. Ancak bunun ne zaman olacağı konusanda herhangi bir şey söylemedi.

    Ancak kulislere yansıyan bilgiye göre CSU'nun 2019 yılının ilk ayında parti kongresini toplayacak ve burada veda edecek.

    SÖDER ÖN PLANDA

    Seehofer, liderliğini bıraktığıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Federal İçişleri Bakanlığı bu kararın dışında" sözleriyle bakanlık görevine devam edeceğini söyledi. Seehofer'in yerine CSU liderliği için öne çıkan isimlerin başında ise Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder var. CDU lideri Angela Merkel'den sonra Seehofer da istifa ederse, federal hükümette parti lideri kalmayacak. Çünkü hükümetin diğer ortağı SPD'nin lideri Adrea Nahles de hükümet kurulurken kabinede yer almamıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Angela Merkel Almanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title