Haberler

Başkanlardan Kadınlar Günü Mesajları

Erzurum'daki Belediye Başkanları Yayınladıkları Mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladılar.

Erzurum'daki belediye başkanları yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜKLER Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında "Kadınlarımız, bu topraklar için fedakarlıkların en yücesini yapmıştır." ifadesine yer verdi. Cumhuriyetimizin kuruluşu ve Atatürk'ün önderliğinde kadınların, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları bir bir elde ettiğini vurgulayan Başkan Küçükler, modern Türkiye ‘nin kurulmasında yine kadınların önemeli bir görev üstlendiğini hatırlattı. Başkan mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kadınlar elde ettikleri yasal ve sosyal haklarla eğitim, sağlık, istihdam alanında önemli bir yol kat etmişlerdir. Ancak, hepimizin bildiği gibi kadınlar halen bu temel göstergeler açısından erkeklerin çok gerisindedir. Anadolu'nun düşmana karşı şahlanışında cihana sembol olan Türk Kadını, daha iyi bir yerde olmalıdır. Bu bağlamda, kucağında güven duyduğumuz; En zor anımızda yanına sığınağımız, Canımız, cananımız, umudumuz, can yoldaşımız, hayat arkadaşımız, Baş tacımız olan kadınlarımızın gününü kutluyorum." DADAŞKENT BELEDİYE BAŞKANI YAYLALI Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Türk kadınının toplum içinde üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirerek, modern Türkiye'nin simgesi, cumhuriyetin teminatı ve toplumun dinamizmi olduğunu söyledi. Başkan Yaylalı, kadınına değer vermeyen, kadını önemsemeyen toplumlarda ekonomik gerilik ve sosyal çöküşün de kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türk kadınının toplumu şekillendiren en önemli varlık olduğunu ifade eden Başkan Yaylalı, şunları söyledi: "Kadınlarımız her şeyden önce toplumun vazgeçilmez bir parçasını oluşturuyorlar. İfade ettikleri değerlerle toplumun sosyo-ekonomik ve kültürel şablonunu oluşturan kadınlara bir meta olarak bakan toplamların soysal ve ekonomik anlamda ilerlemeleri mümkün değildir. Dünya Kadınlar Günü toplumun tamamını ilgilendiren bir zaman dilimidir. Kadınlarımız toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma yolunda üstlendikleri görevlerle toplumun dinamizmi olmuşlardır. Cinsiyet ayrımı yapılan ve kadının tüketici bir varlık olarak görüldüğü toplumların kalkınması ve gelişmesi imkansızdır. Ama ülkemiz, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kadına seçme ve seçilme hakkı vererek birçok dünya ülkesine örnek olmuştur. Bugün de ülkemizde kadın, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan, iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği önemli görevlerle toplumun dinamizmi ve cumhuriyetimizin teminatı olmuşlardır. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında Türk kadını Kurtuluş mücadelelerinde her zaman erkeğinin yanında olmuş ve ülkemizin çağdaş toplumların seviyesine yükselmesinde de önemli pay sahibi olmuştur. Şimdi de ülkemizin sosyo-ekonomik anlamda gelişmesinde kadınlarımızın üretime katkıda üstlendiği rol çok büyüktür. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum." KAZIM KARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN Kazım karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin; " Kadınlar sadece senenin bir gününde değil tüm günlerinde aynı sevgi ve duyarlılıkla anılmalıdır, en kıymetli varlıklarımız olan kadınlarımızın hayatımızdaki yerleri bizler için son derece önemlidir. Bu yüzden bütün kesimler tarafından her türlü ilgi ve övgüye ziyadesiyle layıktırlar.Dünyanın en değerli varlıkları olan kadınlarımızın yılın sadece bir gününde değil geri kalan tüm zamanlarda da aynı sevgi ve hürmetle karşılanması gerektiği inancındayım.Nene hatunları, Kara Fatmaları bağrından çıkarmış bir memlekette kadının günlük hayatlarımızda ki önemi buradan da anlaşılmaktadır. "Cennet Anaların Ayakları altıdadır" diyen bir inanca sahip olan bizler kadınlarımıza hak ettikleri değerleri vermeliyiz"dedi PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI BİRDAL Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, kadınlarımızı sadece bir gün değil, yılın her günü hatırdan çıkarmamak gerektiğini belirterek, "Kadınlara karşı hoşgörüyü, sevgiyi ve saygıyı kendimize şiar edinmeliyiz" dedi. Birdal, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Birdal mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kadınlarımız, hiçbir fedakarlıktan çekinmeden gayret ve çabalarını sürdürmektedir. Modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasına gerekli destek ve katkıyı sağlamaktadırlar. Analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımıza karşı hoşgörülü, saygılı ve sevgili olmamız gerekmektedir. Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımıza karşı duyarlı olmak hepimizin görevi olmalıdır. Kadınlarımıza güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

Bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum." YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI ATINÇ Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, tüm kadınların gününü kutladı. Atınç, Türk milletinde kadının yerinin dünya örneğinden çok farklı olduğunu hatırlatarak "Kadınlarımıza, annelerimize insan olarak gerçek değerini İslamiyet vermiştir. Bizim inancımızda kadın bir annedir ve cennet onun ayakları altındadır" dedi.Atınç, Türk milletinin her zaman kadınlara büyük önem verdiğini hatırlatarak "Türklerde devlet başkanına vekalet eşi ederdi. Bu tutum milletimizin kadına verdiği önemin küçük bir örneğidir. Yine dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını Türkiye Büyük Millet Meclisi 5 Aralık 1934'te aldığı bir kararla vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkını verirken batıda kadınlar henüz bu hakka sahip değillerdi. Bu karar hakkında Atatürk kendi el yazısı ile şöyle demektedir:Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Siyasi hayatta belediye seçimlerinde tecrübesini yapan Türk kadını, bu sefer de mebus seçme ve seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Medeni memleketlerin bir çoğunda, kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu salahiyet ve liyakatle kullanacaktır." Yine bilindiği gibi dünyanın en karanlık dönemini yaşadığı bir çağda İslamiyet'i yeryüzünü şereflendirmesiyle kadına gerçek değeri dinimiz tarafından verilmiştir. Hazreti. Peygamberimiz bizlere cennetin anaların ayağı altında olduğunu öğütlemiştir. Bu vesileyle kadınlarımızın, annelerimizin kadınlar gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

(ERZ-İRT-Y) 07.03.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title