Haberler

Başkan Yılmaz: "Sahil Yolu Tatil ve Cazibe Merkezi Olacak"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin turizmi geliştirme hedefleri doğrultusunda yapımına başladığı Bandırma Müze Gemisi ile Yörükler Beldesi arasındaki "Sahil Yolu Düzenleme Projesi" hızla devam ediyor.

Türkiye'nin en uzun ve geniş kumsalını da içerisinde barındıran Bandırma Plajı ile Yörükler Beldesi arasındaki 50 kilometrelik sahil şeridinin 17 kilometrelik etabının büyük kısmı tamamlanırken, 19 Mayıs ilçesi Kurupelit arasındaki turistik yol yapım çalışmaları ise sürüyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin en uzun ve geniş kumsalını da içerisinde barındıran Bandırma Plajı ile Yörükler Beldesi arasındaki 50 kilometrelik sahil şeridinin 17 kilometrelik etabının bölüm bölüm tamamlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Karayolları Kavşağı ile Türkiş-Ömürevleri arasında kalan 3 km'lik kesim ile Kurupelit-Taflan arasındaki 10 kilometrelik kesimde, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıların yıkım işleri ve temizlenen bu kesimlerde, toprak tesviye çalışmaları halen devam ediyor. Karayolları Kavşağı ile Türkiş-Ömürevleri arasındaki kesimin üst yapısı için ihaleye çıkılmış olup, 2014 yaz sezonuna yetiştirilmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Kurupelit-Taflan bölümünde ise toprak tesviye ve sanat yapıları işleri tamamlanacak ve imkanlar ölçüsünde üst yapı işleri ihale edilecektir. Proje kapsamımda; kafeteryalar, duş alanları WC'ler, büfeler, bisiklet yolu, gezinti yolları, taşıt yolu, otoparklar ve aydınlatma sistemi ile peyzaj ve rekreasyon alanları bulunuyor. Burası projenin bitirilip hayata geçmesiyle bölge halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler için gezinti, tatil ve cazibe merkezi konumuna gelecek" dedi.

YOĞUN İŞ STRESİNİ ÇOCUKLARLA TOP OYNAYARAK ATTI

19 Mayıs ilçesinin Merkez Mahallesi Belediye Caddesi'nden sahile inerken Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan oyun parkında oynayan çocukları gören Başkan Yılmaz, makam aracını durdurarak çocukların yanına gitti. Çocuklarla sohbet edip şakalaşan Başkan Yılmaz, "Ne oynuyordunuz?" sorusuna "Top" yanıtını alınca, dayanamayıp iş yoğunluğunu bir kenara bırakarak çocuklarla top oynadı. Şut çekmekteki marifetini de ortaya koyan Başkan Yılmaz, 10 dakikalık maç keyfinin ardından çocuklara top hediye ederek yanlarından ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title