Haberler

Başkan Yılmaz: Ordu'da Yeşil Yol'da Doğa Tahribatı Yok

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Samsun-Artvin illeri arasındaki yaylaları birbirine bağlayacak olan 'Yeşil Yol' projesi kapsamında yer alan Ordu'da, mevcut yolun iyileştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ordu'da bir doğa tahribatı yok. Doğaya, tabiata, doğal güzelliklere yönelik bir saldırı olduğu takdirde onu ilk önce koruyacak olan şehrin belediye başkanı olarak bizleriz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Samsun- Artvin illeri arasındaki yaylaları birbirine bağlayacak olan 'Yeşil Yol' projesi kapsamında yer alan Ordu'da, mevcut yolun iyileştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ordu'da bir doğa tahribatı yok. Doğaya, tabiata, doğal güzelliklere yönelik bir saldırı olduğu takdirde onu ilk önce koruyacak olan şehrin belediye başkanı olarak bizleriz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını kapsayan yaklaşık 2 bin 567 kilometrelik yolun Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacağını, bu kapsamda Ordu sınırları içinde yapılan çalışmaların da herhangi bir aksaklık olmadan sürdüğünü kaydetti.

Yeşil Yol'un Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı (DOKA) proje ekibi tarafından yürütüldüğünü, Ordu etabında Büyükşehir Belediyesi'nin de uygulayıcısı olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Ylımaz, kentteki çalışmalarda herhangi bir doğa tahribatı olmadığını vurguladı. Karadeniz Sahil Yolu'na paralel Ordu'da yaylalardan geçen Yeşil Yol çalışmalarının büyük hassasiyetle yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Ordu'da Akkuş İlçesi'nden başlamak kaydıyla Mesudiye ve Çambaşı sınırından itibaren Yeşil Yol Projesi hükümetimizin uyguladığı önemli projelerden bir tanesi. Karadeniz Sahil Yolu'na paralel bir şekilde yaylaları ve dağları üstten birleştiren bir yol. Bazı bölümlerinde sert doğa şartları sebebiyle çalışma zorluğu var. Ordu açısından Yeşil Yolun geçtiği güzergahların tamamını gezen bir yerel yönetici olarak söylüyorum, Akkuş güzergahından başlayıp hem Kumru, Korgan'ın üst tepeleri, Aybastı, Mesudiye, Çambaşı yaylasından Giresun sınırına kadar gezilen bölgede zaten bizim aktif bir yolumuz var. Bu yol mevcut yolların kısmen iyileştirilmesi. Orada bir doğa tahribatı yok, çevreye zarar verecek bir durum yok. Oradaki yapılan çalışmalar mevcut yol güzergahında yapılan çalışmalar" dedi.

ÇEVREYE HİÇBİR OLUMSUZ ETKİSİ OLMADI

Alan olarak Türkiye'nin en büyük yaylalarından bir tanesinin Ordu Çambaşı Yaylası olduğunu, doğal korunaklı Zile obası dahil güzergahtaki yol çalışmalarının çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmadığını, yıllar önce açılmış mevcut yolların tamamen rehabilite edildiğini de ifade eden Başkan Enver Yılmaz şunları söyledi:

"Bu Yeşil Yol üzerinden koparılan fırtınaları da bizim yerel Ordu açısından bir karşılığının olacağını ben zannetmiyorum. Bu çerçevede zaten doğaya, tabiata, doğal güzelliklere yönelik bir saldırı olduğu takdirde onu ilk önce koruyacak olan şehrin belediye başkanı olarak bizleriz. Biz Yeşil Yol'un proje ekibi değil uygulayıcı ekibiyiz. Onu yapan DOKA. Bu çerçevede ben bölgemiz açısından bu Yeşil Yol'un bir olumsuz etkisi olduğu kanaatinde değilim. Bizde gittik alanları gezdik, hem müteahhit firmayı hem de bizim projenin incelemelerini yaptık. Şu anda bir doğa tahribatı olmadığı gibi özellikle çevre hassasiyeti olan Ordu insanımız ve bizlerin o hassasiyetini bu çalışmalar yapıldığında rahatlıkla söyleyebilirim." - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Yılmaz Ordu Artvin Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title