Haberler

Başkan Yılmaz: İddianemede 'Pdy' Örgütünün İsmi Paralel İhanet Çetesi Olsun

Olarak değiştirilerek iddianamede yer alması önerisinde bulundu.

Olarak değiştirilerek iddianamede yer alması önerisinde bulundu. Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Bunların kısaltılmışı Paralel Devlet Yapılanması'ydı. Biz bundan sonra bunların kısaltılmışlığını da değiştirmemiz lazım. Paralel İhanet Çetesi. Şu anki iddianamede düzenlenen (FETÖ) Fethullhçı Terör Örgütü, (PDY) Paralel Devlet Yapılanması, iddianamedeki ismi bu idi. 15 Temmuz'dan sonra şimdi bunların ismi şu olmalı. Buradaki teklifim; Paralel Devlet Yapılanması'nı, Paralel İhanet Çetesi yani FETÖ yapılanması 'PİÇ' terör örgütü. Paralel Devlet Yapılanması'nı söylerken rahat rahat söylüyoruz ama, paralel ihanet çetesini söylerken içimizde bir çekinge var 'acaba şudur, budur. İçimizde çekinge olmasın, bunların hepsi p... Çünkü bunların hepsi paralel ihanet çetesi. Bu konuda da özellikle PİÇ'in açıklamasını tekrar yapıyorum; 'P'si paralel, 'İ'si ihanet, 'Ç'si çete. Varmı tereddüt, yok. Paralel İhanet Çetesi. Bundan sonra bizim söylemlerimiz paralel ihanet çetesi olacak. İnanıyorum ki iddianameye de bu şekilde bir düzenleme yapılacaktır."

Darbeci bir astsubayın güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğünü, Ordu'da kendisine mezar yeri vermediklerini, alınan bu karardan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da konuyu destekleyen bir fetva yayımladığını belirten Başkan Yılmaz, "Biz burada bir karar aldık, dedik ki; 'Ordu sınırları içine, Cumhurbaşkanına, devletine kurşun sıkan asker kılıklı teröristleri toprağına ölüsünü bile almayacağız' dedik. Yaptık ve bir gün sonra Diyanet İşleri Başkanlığı fetva yayınladı. 'Vatan hainlerinin namazı kılınmaz, imam göndermeyeceğiz, cenazesine de hiç kimse gitmeyecek' diye. Diyanet İşleri Başkanlığı bizim yaptığımız uygulamayı bir gün sonra karar altına aldı" dedi. Başkan Yılmaz, ikinci darbe girişimi ve provakasyonlara karşı vatandaşların da uyanık olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Demokrasi nöbetini sürdüren meydanda yüzlerce vatandaşa, kentteki esnaflarda ücretsiz olarak döner, yiyecek ve içecek ikramında bulunuyor.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title