Haberler

Başkan Uysal: "Muhtarlarımız Vatandaşın İçindeki En Son Ulaşım Noktasıdır"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, il genelinde görev yapan muhtarları iftar sofrasında ağırladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, il genelinde görev yapan muhtarları iftar sofrasında ağırladı. İftar sonrasında muhtarlara yaptığı konuşmada Başkan Uysal, "Muhtarlarımız vatandaşın içindeki en son ulaşım noktasıdır. O zaman biz muhtarlarımızdan çok daha sağlıklı, problemin kaynağını, sorunun kaynağını öğrenebileceksek bunu canı gönülden yaparız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlediği iftar programında il genelinde görev alan muhtarları ve ailelerini aynı sofrada ağırladı. İftar programına Başkan Mevlüt Uysal'ın yanı sıra muhtarlar ve aileleri katıldı. Ezan öncesi alana gelen Başkan Uysal masaları tek tek gezerek muhtarlarla sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte muhtarlar ve aileleri dualar ederek oruçlarını açtı.

"Muhtarlarımız vatandaşın içindeki en son ulaşım noktasıdır"

Program kapsamında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Her muhtarım bir şey istiyorsa mahallesi adına, mahalledeki vatandaşlar için istiyor. Millet adına vatandaş adına bu kadar mücadele ettiğiniz için size teşekkür ederim. Tabii seçilmişlerin kaderi bu. Oy veren insan haklı olarak hizmet istiyor. Biz de kimse bizi zorla getirmedi bu işe talibiz dedik ve gönüllü olarak bu işi yaparız dedik. Eğer bu manada biz seçilmişler olarak birbirimizi anlarsak üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok. Muhtarlarımız vatandaşın içindeki en son ulaşım noktasıdır. O zaman biz muhtarlarımızdan çok daha sağlıklı, problemin kaynağını, sorunun kaynağını öğrenebileceksek bunu canı gönülden yaparız" dedi.

"2-3 sene içerisinde muhtarlık binası olmayan mahallemiz kalmayacak"

Muhtarlık binası olmayan mahallenin kalmayacağını söyleyen Başkan Uysal, "Muhtarlarımızın çalışmaları hizmetleri yapma adına mekanları olmalı, çalışma ofisleri olmalı demiştik. İnşallah eksik olanları tespit ediyoruz ve şu anda yapımına başladık. İnşallah 2-3 sene içerisinde İstanbul'da müstakil bir şekilde muhtarlık binası olmayan mahallemiz, muhtarımız kalmayacak. Birlik beraberlik çok önemli, vatandaşlarımızın birbirleriyle kaynaşması çok önemli, Şu anda Ramazan'dayız, Ramazan'ın hayrına, uğruna inşallah birlik beraberlik artar. Mahallede bir sıkıntısı olan kim varsa muhakkak tespit ediyorsunuz. Biz de belediye olarak da siz de muhtar olarak mahallede kimin hizmete ihtiyacı varsa, bir konuda ihtiyaç sahibiyse muhakkak onunla ilgileniyoruz. Herhangi bir siyasi görüşüne bakmadan sorunuyla derdiyle ilgileniyoruz. Şu anda mahallelerimizde tatlı bir telaş, Ramazan Bayramı ve arkasından seçim. Türkiye'de muhtarlar seçimi de geliyor. Muhtarlıkta başkanlık sistemi vardı belediyede de başkanlık sistemi vardı. İnşallah 24 Haziran'da da başkanlık sistemi gelecek. İnşallah muhtarlıktaki başkanlık sistemi, belediyedeki başkanlık sistemi, ülkemizde de Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak başlamış olacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Uysal İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title